Search Nornilia's Blog

Steamboat@MAEPS

Lastweek aku gi makan steamboat kat tapak MAHA Serdang. Kalau nak masuk guna Pintu 1 MARDI. Masuk je ..akan ade signboard2 menunjuk ke tempat ni.

Makanan dijamin halal la..sbb tuan punyer nye Melayu Islam. Waktu tu hujan agak lebat. Perut lapar plak. tahan tak makan dr pagi. Sampai sana kul 5.40 ptg. Kedai ni mula bukak kul 5.30 petang. Tempatnyer luas. Oleh kerana tempat yang open tak siap..maka kami pon makan kat tmpt berair-cond. best...ader tv lagi.

Bayaran ialah RM19.90 per pax. Kanak2 RM 9.90. Tak de servis tax pon.

Sup diberi 2 jenis...iaitu sup n tomyam. Celur la ape yang nak dicelur.

Mintak maaflah gambar tak de..kamera tak bawak..hp plak hp cikai..so..tak de la gambar..search la kt google mesti ade blog yang tunjuk gambar.

Ade macam2 "ball" aku kire2 ade 24 jenis.. pastu ade sayur..segala makanan laut..ikan dowry..pari...haruan..ayam...daging. Macam2 la. Pilihan sambal pon banyak...dr sambal biase..sambal kicap..air asam..budu...sumer ade.

Kalau anda risau budak2 kecik nak makan aper...tak payah risau..sbb ade nasi goreng..mihun goreng..kue tiaw goreng..sedap plak tu.

Pastu ade beberapa jenis desert antaranya buah..dan agar2..

Aiskrim ade beberapa jenis ..nasib Hadif tau ade aiskrim mase kiterang dah kenyang makan. sempatla makan 3 mangkuk aiskrim..ade gak ABC..tapi mase tu mesin rosak.

Salad n rojak buah pon ade.

Aku silap..amik banyak jenis Mee..tak termakan..rasenye kalau gi lain kali aku x nak amik mee banyak2.

Overall best..tak la sebanyak kedai2 steamboat yang mengenakan charge yang mahal..tapi tetap best..suasana aman jer..tak nampak banyak keta.

Best sbb pegi waktu ptg..orang x ramai..nak makan gaya aper tak kisah.

So...bole la try sape yang dok area2 sini
1 Response
  1. Jαnnαhツ Says:

    sedaaaaaaaaaaaap kan steamboat mardi?? saya dah pegi 3 kali da stakat nie. memang tak pernah bosan makan steamboat kat sana. sedap!