Search Nornilia's Blog

Selamat Hari Raya Aidiladha

Tahun ni aku menyambut raya di sini. Skang ni turn husband standby kat ofis. Maka beraya kat sini. Masak ape? Typical Javanese cuisine.....sambal goreng...sambal kacang..ayam kicap..nasi himpit.

Malam tadi abang aku anta lemang..pg td anta lodeh ngn lemang..maka lengkaplah lauk raya aku.

Kat taman ni ada tradisi takbir dari rumah ke rumah. Ingatkan sekejap sbb ade 4 rumah..rupenyer lambat jugak. Kul 11 malam baru abis...yang lamenyer berenti makan.

Tak pelah..kite org baru dok sinii...beli umah kat sini..kenalah campur ngan orang...lg malu sbb abang aku antara org lama kat taman ni...kalau tak jenguk muka kat surau malu le
....majoriti kat taman ni dah senior...tak ramai org muda yang ade umah kat sini..aper pon ikut je la cara...memang ade yang Dr..Prof....pangkat tinggi2...kita yang muda ni pangkat tak de....pandai2 la menyesuaikan diri.

Lepas solat raya...aku gi sekolah...suami ngan Hadif gi surau. Kat sek pon ade 2 ekor lembu..aku x de la amik bahagian. Tapi oleh kerana semangat kejiranan pegi jugak sama2 memeriahkan majlis.
0 Responses