Search Nornilia's Blog

Kerja-kerja di akhir Tahun

sebagai cikgu biler dah ujung2 tahun ni keje memang lebey dari biaser...tapi dek kerana tau dah tak lama nak cuti...so..bersemangat nak settlekan segala macam bende.

Aku bukannya siapkan presentation ker...consolidated akaun nak tunjuk kat CEO ker...aku buat keje2 perkeranian...more than routine...orang cakap setakat keje2 kerani aperlah sangat...tak kisahla..da memang rezeki aku jadi cikgu...kalau keje jadi auditor..nampak gah....padahal gaji lebey kurang sama je ngan aku...so .......jangan nak dakwa dakwi...keje ape pon...rezeki masing-masing OK.

Alhamduliillah keje2 tanda papee exam dah siap..markah pon dah siap buat...sbb aku dah blaja jadi "bullet train"..arini budak exam....esok aku dah siap tanda...lusa bagi paper.....aku x suka tgk kertas2 melambak atas meja yang dah sedia serabut..hahahaaahhaa.

Tapi thn lepas mase ajo BM yr 4...memang aku surrender..slalu "iri hati" tgk cikgu2 subjek lain da abis tanda...aku dok terkial2 nak tanda karangan..itu sume pengalaman la.

Lepas je exam tugas ku ngan assistant ku sebagai Setiausaha Peperiksaan pon bermula..Alhamdulillah partner ku sangat memberi kerjasama..jadi tak delah masalah...aku ngan dia bab2 "mengejar" guru kelas ni memang terroor.....hahahahhahahah.

Kali ni aku nekad tak nak buat analisa guna excel mcm sebelum ni aku buat...sbb sekarang ni dah guna Program SAPR..jadi segala markah sume dah ade..tinggal lakukan beberapa proses untuk dijadikan analisa.

Perkara besarnya ialah sekolah yang besar...tak leh sume cikgu nak berebut isi markah kat satu laptop. Maka aku pon menuntut kat BOS aku cara nak buat...tapi blaja tak abis ok...hari Isnin dan Selasa BOS aku tak datang la plak...jadik aku mengambil berkat pertapaan aku di dalam kelas untuk mengexplore macam mana nak buat...

Explore punyer Explore jadik la buat...maka melompat la kegirangan..hihihi..walhal belum tentu itu cara yang betul ke tak...tapi buat masa ni memadai aku dah dpt gabung sumer kelas n jadikan analisa...hah...skang sape je nak data untuk panitia masing2 aku bole bagi....

Abis hari Kanak2...minggu depan Hari Anugerah Cemerlang...pnah aku cakap aku paling susah hati biler kna jadi ajk persembahan. masa HAC pon aku jadik ajk persembahan...Nasib persembahan bawah aku yang biase2 tu tak dikomen oleh Bos...lega beb!!! dan dipilih untuk persembahan HAC...tak tau sbb dah tak de persembahan lain atau nyanyian budak2 tu best....gaya memang hancus!!!!!!!!!! mase rehersel kna bebel ngan cikgu2 lain gaya tak cantik..tq la kat dorang..bebel2 ajo dorang..aku tak kecik ati pon.

Minggu depan UPSR pon kuar...thn ni aku berdebar-debar gakla...thn lepas tak rase ape..dan kalau tahun ni aku still mengekskort BOS aku untuk amik result aku antara org terawal tau result budak2 ni...satu pengalaman yang sangat berharga...selama berpa tahun jadik cikgu aku x pnah berpeluang merasai pengalaman ni..tup2 thn lepas aku kena amik result...Bangga sikit (bukan riak...tapi rase diri ni mcm berguna!)
0 Responses