Search Nornilia's Blog

Housewife@ Babysitter@BIBIK

Cuti sek dah pon bermula. Walaupun Isnin hingga Khamis depan aku kna gi sekolah. Isnin hingga Rabu aku gi sek.Kamis time org tak gi Sek aku plak kna antar data exam kat Shah Alam. Huh!!!!!!! Malasnyer nak drive. Penat kalau mikir nak drive jauh2.Tak suka. Kalau nak diikutkan macam nak naik teksi je

Letih jugak biler cuti dok umah. Sejak bangun tido sampai petang ade je keje nak buat. Keje2 yang x sempat nak buat biler ujung minggu.

Pagi tadi mop lantai (perkara biase)...lap kipas...kali ni aku mop atas dan bawah. Walaupun atas adalah parket , aku x tahan tgk saki baki habuk yang ade. Jadi aku belasah je mop. Tapi tak guna apae2 pencuci lantai..guna air je.

Habis mengemop 2 tingkat...basuh segala sejadah yang ade (macam tok siak) ..sebab cuaca panas..dah lame tak cuci.

Sebelum tu aku jemur segala bantal2 yang ade..macam mak aku buat kat kg..bagi kuman ilang. Best2...gebu balik bantal2 aku.

Basuh toilet...kemas bilik...buku2 yang da expired ready untuk masuk lori..."surat khabar lama.....buku lama"

Lega tgk umah dah dinyah habuk..walapun tukang nyepah sorang..penat jugak. skang ni best tgk umah..dah bersih.......

Weekend ni bole la berjalan-jalan..esok pagi gi jogging. Gatal je rase nak gi main air kat Desa Waterpark ke Wetworld ke...Sunway mahal sgt..tapi Jumaat depan insyaallah nak gi Kuching plak.
0 Responses