Search Nornilia's Blog

Gunung Berapi Meletup

Semalam aku tak datang...amik CRK sbb balik kampung...

Jumaat lepas aku bg 2 helai soalan ulangkaji yang berjumlah 40 soalan...paper 2..soalannye tak panjang manapon

Aku masuklah kelas aku pg tadik...memang aku akan check jawapan setiap hari b4 start mengajar..time ni la aku tau sape siap sape tak buat..kalau tak siap sbb aper tak siap...dan berapa banyak yang dia da buat..

Alkisah........BERTUAH2 budak kelas aku......lagsung tak buat latihan yang aku bagi...aku suh tampal dalam buku......belom tampal..satu hal...takpelah..yang penting da buat...........punyerla GERAM biler aku tgk......dorang hanya buat setakat soalan yang da dibuat dan dibincang Jumaat lepas...... Apa perasan korang kalau jumpe bdk2 macam ni..

Kita beria-ia bagi banyak latihan.bukannanye ape...supaya mereka biase ngan soalan2 exam......tapi aper yang anak2 murid aku buat????????

Semalam aku ade sejam masa kat kelas tu...aku tak taulah.......menari ke berjoget jke....dalam kelas....dahla tak siapkan mase ujung minggu...semalam mase aku ko tak nak buat lagi keje aku!!!!!! Memamng sakit ati......

MAcammane la aku tak naik darah..pengawas...ketua kelas....semua sama....tak boleh diharap...ade jugak yang tak siap...tapi aku tak denda...sbb.nye tak paham dan dia dah buat soalan2 lain...dimaafkan la...kalau lansgung tak buat..memang aku jadi SINGA!!!!!!!

Aku paling x suka...denda budak kuar kelas.tapi arini aku da tak tahan terpaksa...nasibla ko........rase upset sangat...makin ujung tahun makin teruk perangai...

Kesian pada yang bagus2...tapi sumer kena marah sama je...biler hari akademik aku cakap pada mak bapak yang BERTUAH2 ni....ape jawab dorang " Eh..ye ker...anak saya tak buat keje?...Tiap hari saya tgk buku"

Tgk buku aper....biler tanda buku mesti aku bg "nota cinta" tapi tak de improvement pon....dalam kelas aku ade 40 orang...yang tegar pemalas ade 2 orang....yang baik skit dr tegar...2, 3 orang......tu belum yang asyik membelit jer......

Alasan biase....keje siap tak? Siap...mane buku???? tertinggal kat umah..biler buku bawak keje plak tak siap..........

Aku rase failed mendidik sikap bertanggungjawab pada diri dorang.Cikgu dah buat macam2 cara...tapi depa tak sedar2.
0 Responses