Search Nornilia's Blog

Hari Terbuka VS Hadis VS Hari Akademik

Sumer perkataan di atas membawa maksud yang sama...perkataan yang paling senang nak faham ialah Hari Terbuka...Hadis plak ialah Hari Diskusi Akademik (Nama glamer)

Aku dok kire2...rupa-rupanye dah 8 kali aku berhadapan dgn Hari Terbuka ni...dan insyaallah selagi aku jadik cikgu memang akan jumpe Hari Terbuka..Biar aku ingat balik...setiap tahun ader je pengalaman baru yang berlaku ketika hari Terbuka

2003
Ini merupakan tahun pertama aku jadik cikgu ...GSTT plak tu..orang pon pandang senget je kat GSTT...aper yang terjadi????? Maser ni aku kat sekolah menengah...aku tak de keta lagik...jadi menumpang keta orang...aku sekolah sesi ptg...tapi biler Hari Terbuka...buat sesi pagi...nak dijadikan citer..kawan yang aku tumpang keta ni tak terjaga dari tido...telepon berkali-kli x angkat....nak pegi sendiri sekolah jauh amat.......akhirnye dekat kul 8 baru dia jaga...sampai sekolah 830...wahahaaahaa..penyelia petang sudah cari...ALASAN ....MASALAH KETA...(aku baru pecah kan rahsia ni arini)...huhuhhu...parents kelas aku pon tak ramai yang datang..ape taknye kelas aku tu tingkatan 2 Harmoni yang tak harmoni...kire la kalau kelas start dari A...dan kelas aku ialah HHH

2004-2006
Aku dah kat sek rendah...konvensional caranya...jumpe parents kat kelas ..macam biaser

2007
Sudah..tahun ni nak tukar cara plak...tapi pada aku cara konvensioanal lagi bagus...tahun ni sumer parents dikumpulkan...dengar ceramah...pastu ditunjukkan keputusan anak2 mereka melalui LCD...tapi personallly aku x berapa suka cara ni (Sbb aku da kuar dari situ...bolelah aku cakap...kalau x...abislah aku)....sebabnye parents pon tak nampak keputusan anak mereka...lps ditayangkan keputusan sepatutnye parents amik je BUKU Rekod...dah tak payah duduk...TAPI....tahun ni aku paling hangin....buat kat dewan...dahlah bersesak2....aku da susun buku rekod kat meja...dan ader parents yang x sabar2 ni pegi amik sendiri BUKU REKOD anak dia...pastu biler nampak aku nak tanya plak pasal anak dia....aku cakap aper( Puan da tgk kan keputusan anak puan..macam tulah)>>>Memang sakit ati....aku rase tak tercapai lah HAri TErbuka nye

2008
Kali ni ade tunjukkan markah guna slaid...tapi ikut tahun..maser ni aku pegang tahun 5...sama jugak...tak brapa berkesan...tapi kurang la sakit atinya...parents duduk sekejap ..n bawak balik report kad

2009
Baru pertama kali kat sek ni..ikut cara lama...cume takut dan berdebar2 sebab 1st time nak berhadapan dgn parents2 bandar...so far...alhamduliilllah ok...

2010
Tahun ke 2...lebih baik pada aku...aku memang x reti nak borak lama..ikut garis panduan...cakap sikap yg baik pada anak..keputusan...tindakan...masalah disiplin...OK terima kasih kerana datang..kesian kat parents lain yang menunggu di luar...alhamdulillah selamat dah...

SO...aku simpulkan cara lama lagi bagus dan berkesan.
0 Responses