Search Nornilia's Blog

Astro??? Kereta Besar???

Tahun ni tangga gaji aku meningkat satu mata lagik...mcm org selalu ckp...gaji tak pnah dipotong ...tapi prestasi keje yang menurun....Ya Allah..janganlah aku mcm tu....hihihiihi

Kalau nak dibandingkan dgn kawan2 seangkatan yang hampir sebaya ngan aku....aku rase aku punye income yg lebey skit dr lain...disebabkan degree aku...Tapi perkara2 di bawah ni...aku rase aku bawah dari org lain....

Kereta?????

Kereta yg aku guna skang hanya bernilai RM12 000 mase aku beli 6 tahun yg lepas...aku ialah 4th owner...sungguh pjg susur galur keta aku kan...aku masih ngan keta tue...aku tgk org lain baru je posting...da kuar paling "koro" Gen-2....Persona...up skit...Vios........

Biler aku tgk junior2 yang beli keta besa..banyakknye duit depa??? nape aku idak banyak duit mcm depa?? Peristiwa kena "bakar" ngan abang2 aku dah lali...dulu depa sibuk suh aku beli Sylphy....memang menarik.......tapi maheinyer......

Aku bole beli keta...tapi biler pikir2 balik...keta ok lagi...utang dah tak de...cume aku mengahrapkan Husband aku la yg beli keta lain...biarlah aku ngan keta aku ni...walaupun keta aku lama...tapi aku x pnah lagi...dok berpanas tepi hiway sbb keta breakdown...Alhamdulillah

Tapi kan yang bosannya biler konvoi.....baiserlah orang mesti pilih keta baru..besar....dan aku pnah cakap kat laki aku...."dah...diam je...tak payah tanya2...tak de sape nak naik keta kita" dan pada maser tu...aku akan ckp daalam hati "TUnggu la aku ader keta baru!!!!!!!!"

Dan yang penting..aku beli keta ngan duit sendiri!!!!!!!!! aku ingat mak aku sponsor 1000 kot maser aku x dapat gaji dulu..


ASTRO????

Kenapa tak ader Astro??? Pada aku Astro tak penting sangat dalam idup aku...walaupun channel tv ade yg clear..ader yang kabur....belasah je.........nak mengadap tv pun tak sempat...Agaknya daripada 100 cikgu yang ader kat sek....aku sorang kot yang x de Astro kat umah..

Alhamdulillah jugak laki aku bukann kaki bola yang suka sangat menonton channel bola...so...tak menjadi masalah kepada kami...Hadif pun cukupla tgk kartun tv9


RUMAH????

Rumah aku biaser je...sbb bila beli kat kawasan bandar ...terpaksa membayar lebey.......kalau dulu aku beli umah kat Sepang ke...Semenyih ke...murah la....bab umah...umah aku memang agak mahei...tapi takle besa maner pon........

228K mampu lagi...tapi kalau da 250K ke atas..idakle kami mampu...ate...tak bole nak makan2 best ler gamaknya

Sekali lagik...aku akan bertanya dalam hati ..."banyaknye duit dorang???"..............rezeki masing2.............dan ayat yang paling bosan aku denga dr laki aku..."rezeki anak2 dia......anak ramai...rezeki banyak".............."Abis tu...kalau dah ditakdirkan anak sorang...idakla teman merasa naik keta BESO!!!!!!"
7 Responses
  1. haha.kak,kereta besar maksudnya hutang besar.hihhihi.lagi besar,lagi byk cengkadak nak handle kereta tu..:D


  2. nornilia Says:

    yer betul...biler beli keta mahal..maintenance pun mahal...dah malas nak tanya laki bile nak beli keta baru??? Tapi biler ade yg baru..utang pon bertambah...skang ni keta besa bkn lg keperluan kiterang...tapi kehendak...dan kadang2 kalau x nak rase sakit ati biler kumpul2 ngan family...hhahahahah


  3. ~HaZeL~ Says:

    hihihi..ari tu masa g tangkak, sepanjang jalan keta yg rosak suma keta mahal2.. alhamdulillah keta i tahan lasak.. lanyak la kemana pn..

    i ni bkn astro je, tv pn xde hihihi.. x sempat nk tgk pn..


  4. nornilia Says:

    kak su: biler tgk keta org tersadai tepi jln..kesiannye....nasib baik keta comel i tak pnah jadik macam tu..


  5. norlilasamad Says:

    Betul tu, Lin... KLila yg dh brsara ni pun, tak cukup masa nk tgk TV. Baik takde Astro, kalau ada rugi aje. Keta pun Pajero & Merz lama tu aje. Senang hidup sederhana ni,Lin. Kalau ada duit lbih gi makan angin lg best...


  6. nornilia Says:

    kak lila: saya makan angin dekat2 je ni...paling jauh spore..hihihi...thn ni insyaalllah Kuching...tp sebenarnye baik gi simpan duit wat gi umrah kan ...suka tgk akak...tiap2 thn dapat wat umrah..


  7. nornilia Says:

    kak lila: saya makan angin dekat2 je ni...paling jauh spore..hihihi...thn ni insyaalllah Kuching...tp sebenarnye baik gi simpan duit wat gi umrah kan ...suka tgk akak...tiap2 thn dapat wat umrah..