Search Nornilia's Blog

Al-fatihah

Semalam aku mendapat berita tentang kemalangan yang menimpa salah seorang anak muridku...Allahyarham Ariff Amirullah ....murid tahun 5....walaupun aku pnah mengajar arwah 3 bulan..tapi teringat jugak dgn muka dia...sedih...sedih..sedih

Arwah kemalangan kerana dilanggar van sekolah yang dinaikinya...sampai di kawasan perumahan ...arwah sudah keluar dari van..tetapi tertinggal botol air di dalam van...menurut citer..arwah begitu sayangkan botol air tersebut kerana pemberian ibunya semasa hari jadinya.

Ntah macam mana driver van tak tau pun yang botol air budak ni terjatuh...dia berusaha nak ambil botol air tu...van pon reverse....2 kali reverse...baru sedar yang arwah..maser tu arwah masih hidup lagik...dan menurut citer..dia masih boleh bercakap...SAKIT!!!

Tapi janji Allah...dia kembali juga kepada pencipta-Nya....

Aku melawat jugak semasa di hospital Serdang...tapi maser tu post mortem ....tapi aku rase aku x kuat nak menatap wajahnya...memang dijanjikan...kanak-kanak yang belum baligh dijanjikan syurga...bakal menanti ibu bapanya di syurga...tapi lumrah manusia....sedangkan kita yang bukan keluarganya pon sedih...apatah lagi keluarganya..

Semoga keluarga Allahyarham tabah menghadapi dugaan ini....Alfatihah
0 Responses