Search Nornilia's Blog

Swimming Class

Ahad lepas kali ke 2 aku gi kelas ni...hari tu ade 6 org...compared last class cume berdua sahaja...Mula2 kelas aku macam rase tak bersemangat je...instructor tu ajo yang 3 org new student...dia suh aku proceed dulu floating..

Mula2 tension sangat sbb aku ader masalah ngan goggles...knp kelabu jer...aku tak leh tgk dasar kolam dgn terang...tension! Rupe2 aku tak fasten goggles tu...walaupun aku da ketatkan dia jadi longgar balik...biler da selesa barula aku bley floating ngan mudah ...

Daripada 2 kelas yang aku pegi...aku tak bley pick up cepat sgt...1st time dia suh aku buat mesti failed....tapi biler practice sendiri baru bley buat...skang ni aku da blaja sampai gliding....gembira sbb aku da bley bergerak skit dalam air...next class tak tau le aper plak...

Matlamat aku...dapat satu cara berenang pun jadikla...bukan aku nak jadik atlet pun...pasni kalau da reti skit..bley la join ngan member2 lain..taklah berendam je..hahahahah

Doa2 aku berjaya la sampai bole berenang....berenang untuk kesihatan itulah matlamat utama...tapi kalau tak mulakan step pertama mesti tak jalan...iaitu beli baju renang...mase aku gi Sunway aritu nampakla baju2 yang cantik...husband cakap " Kalau beli..masuk terus kelas"...huhu..maser tu mental tak kuat lagik...tangguh2... tapi biler satu hari tu nekad pi beli..malam tu jugak aku ajak husband gi beli kat Alamanda...beli da beli ngan rege beratus...nak tak nak mesti sign up for class la...

Kita bley beli baju renang online...macam2 pattern yang muslimah..tapi bila beli online ni tak puas sbb tak le cuba...yg untungnye online ni banyak yang rege lebih murah dpd kat Parkson or Jusco...tapi nak puas hati beli kat kedai..mula2 tu "jakun"...knp baju ni takleh masuk kepala....hihhhiii...rupe2 memang kna ketat barulah bley grip..kna tarik skit baru bley masuk kepala..."Orang kampung la katakan...tak pnah terlintas nak beli baju ni"

So far baju tu selesa...sbb baju n sluar asing...nak bagi tak nak terbukak ade tali ikat kat sluar...mula2 tak ikat....tak tau punye pasal....hihiiii

Ok...nex class harap2 lebih interesting....tapi aku bercuti selama 2 Ahad....sbb ade urusan lain...tp sebenaye da gatal nak gi kolam...kawan plak sumer kat kampung....
0 Responses