Search Nornilia's Blog

3rd Swimming Class

Setelah 2 minggu bercuti aku pegi lagi kelas ke 3...hari ni orang kaunter kat Presint 9 tu bukak lambat...cikgu suh tukar baju...kiterang lps tukar baju terus masuk kolam tanpa pakai wristband....

Oleh kerana ade kawan tu mandi agak bising...da management "tangkap" ...tlg kuar dr kolam yer...huhu...kantoi2....kuar je dari kolam...dan 940 baru kaunter tu bukak...dah rugi 40 minit kan...pastu disebabkan masalah teknikal....cikgu ckp kelas arini free ...sbb dia coach dari atas jer...

Bagus gak dpt praktis dulu...aku biaserlah masuk kolam jadi luper...da lamer skit baru ok balik n ingat last lesson...arini aku blaja gerakkan tangan...last lesson gliding....pastu arini tangan aku boleh bergerak dan rase bergerak badan aku...Yeah!!!!!!!!!!!!!!

Aku ader tanya orang lain...tgk dia mcm da ok je....aku tanya kelas ke berapa? ke 6...oh.....aku baru kelas ke 3...tak pe...den ado maso lagi...hihi...

Makin lama makin best!!!!!

Hadif dan abah???? dorang mandi kat Presint 11...Kolam budak2 kat Presint 9 kecik sangat...pastu mandi ader yang pakai tshirt biaser....air cepat la keruh nye...Presint 11 agak luas

Pas berenang...makan kat foodcourt depan....nasi ambeng....exercise 2 jjam...nasi sepinggan..

Tempat Makan Bandar Putra Permai

Banyak jugak tempat makan baru di kawasan aku ni...antara yang pnah aku pegi

1. Ani Sup Utara
Segala jenis sup...sesuai untuk diet....harga berpatutan...cumer aku x suggest orang makan sup tomyam ...rase mcm maggi tomyam jer...

2. Beriani Gam Batu Pahat...

Kedai orang kampung mak lah!!!! Tak delah...aku kan org Batu Pahat...so agak excited biler ader restoran beriani ni....
Rase??? Ok....harga bagi sepinggan beriani ayam dan daging ialah RM 8.90 atau RM 9.80...area2 tu la..tapi yg syok kat situ ader gak western food...grilled fish sedap....boleh cuba...dan maser aku makan aku ader perasan sorang laki pekerja kedai tu mcm aku pnah jumper kat kg...tak taulah betul tak orang kampung aku

3. Warung Pak Ali
Ni di kawasan Puncak Jalil....orang ramai la jugak...makanan biaser....servis cepatla jugak

4. Karipap Jumbo
Karipap lain macam besarnye..di hadapan Speedmart PUJ....aritu setiap malam kiteorng round kat situ...tapi malang tak de...sampailah satu hari jumper sbb sampai situ dlm kul 5....rupe2 pakcik tu jual lps asar..sedap!!!!! satu biji berharga RM 1.50

Restoran Tempoyak

Tengahari tadi balik dari sekolah, aku singgah lunch kat satu restoran baru kat kawasan Putra Permai ni...ni kes terliur mendengar citer dari kawan..... so....b4 amik Hadif aku ngan kawan sorang gi makan kat situ...

Apa menu istimewa ? Sudah tentu ikan patin tempoyak....sedapla jugak...ngan rase lemak...restoran nyer memang cantik....tapi kan........owner nyer rupenye...Ce Ye Nun Alip.....halalan toiiban tak? aku doa halal lah :O


Nak pegi lagi ker? huhu...pikir2....

Depan tu ade kedai makan jugak...iaitu Restoran Selera Abah...aku tgk specialties asam pedas muar dan nasi beriani

Selamat Pengantin Baru

Cuti sekolah dah pun habis...mase cuti sempatlah menghadiri 3 kenduri kahwin. 2 adalah kawan lama..sorang adik ipar

Tahniah wat Inda dan Mawan... tak sangka ader yang jodohnye ngan kawan sekolah rendah.. wat Ijan dan pasangan..I'm so impress when looking at u...salute la kat penghijrahan ko..
n to my sis in law Faizah n Firdaus...memang grand la...

Aper2 pun zaman skang ader duit aderla benda nye...kalau tak de duit nak wat camne..tu mcm aku la dulu...tak berapa nak ader...so berjimat ngan aper yg ader...asalkan tak membebankan bahu lebih2 lagi lps berkahwin..

Bestnye Kampung

Da balik sini semula setelah lebih kurang 4 hari berada di kampung...best rase balik kali ni..terutama Hadif...dapat main sepuas2 nye...sampai je umah da main ngan Kak Ila...Kak Nina...tiap hari mesti bertandang kat umah babysitter lamer dia...bekalan mainan pun sikit punye banyak..

Pastu dapat jumpe Kak Jipah...Iris...abg Uwais..Kak Wawa...Kak Shina...Abg Haziq...mcam2 la permainan yang timbul...dah penat main gaduh!!!!

Ni dua2 hero kat umah da tergolek kepenatan..ptg ni nak gi PJ plak..anta barang anak sedare aku...

Bile dah de kawan...makinla cerdik perangai..kalau sorang2 tu tak tau nak masuk bilik anak sedare aku yg dok kat umah tu...biler dah de kawan...dia pun sama...berdondang dendang kat bilik tu..

Ujung minggu ni Hadif leh jumpe....Kak Nana..abg Acip...Huda plak..

Swimming Class

Ahad lepas kali ke 2 aku gi kelas ni...hari tu ade 6 org...compared last class cume berdua sahaja...Mula2 kelas aku macam rase tak bersemangat je...instructor tu ajo yang 3 org new student...dia suh aku proceed dulu floating..

Mula2 tension sangat sbb aku ader masalah ngan goggles...knp kelabu jer...aku tak leh tgk dasar kolam dgn terang...tension! Rupe2 aku tak fasten goggles tu...walaupun aku da ketatkan dia jadi longgar balik...biler da selesa barula aku bley floating ngan mudah ...

Daripada 2 kelas yang aku pegi...aku tak bley pick up cepat sgt...1st time dia suh aku buat mesti failed....tapi biler practice sendiri baru bley buat...skang ni aku da blaja sampai gliding....gembira sbb aku da bley bergerak skit dalam air...next class tak tau le aper plak...

Matlamat aku...dapat satu cara berenang pun jadikla...bukan aku nak jadik atlet pun...pasni kalau da reti skit..bley la join ngan member2 lain..taklah berendam je..hahahahah

Doa2 aku berjaya la sampai bole berenang....berenang untuk kesihatan itulah matlamat utama...tapi kalau tak mulakan step pertama mesti tak jalan...iaitu beli baju renang...mase aku gi Sunway aritu nampakla baju2 yang cantik...husband cakap " Kalau beli..masuk terus kelas"...huhu..maser tu mental tak kuat lagik...tangguh2... tapi biler satu hari tu nekad pi beli..malam tu jugak aku ajak husband gi beli kat Alamanda...beli da beli ngan rege beratus...nak tak nak mesti sign up for class la...

Kita bley beli baju renang online...macam2 pattern yang muslimah..tapi bila beli online ni tak puas sbb tak le cuba...yg untungnye online ni banyak yang rege lebih murah dpd kat Parkson or Jusco...tapi nak puas hati beli kat kedai..mula2 tu "jakun"...knp baju ni takleh masuk kepala....hihhhiii...rupe2 memang kna ketat barulah bley grip..kna tarik skit baru bley masuk kepala..."Orang kampung la katakan...tak pnah terlintas nak beli baju ni"

So far baju tu selesa...sbb baju n sluar asing...nak bagi tak nak terbukak ade tali ikat kat sluar...mula2 tak ikat....tak tau punye pasal....hihiiii

Ok...nex class harap2 lebih interesting....tapi aku bercuti selama 2 Ahad....sbb ade urusan lain...tp sebenaye da gatal nak gi kolam...kawan plak sumer kat kampung....