Search Nornilia's Blog

Cuti-cuti@Cameron Highlands

Sehari 2 malam di Cameron Highlands....bestnyer...10 tahun yg lepas aku datang ngan Yuna...Sue...Laily....naik bas bersama Orang2 Asli... kali ni pegi ngan family..



Bertolak dari umah kul 7 pagi...sampai di Tapah lebih kurang kul 10 lebih...jalan pusing2...mula2 berenti minum kat teashop Cameron Bharat...tempat wajib berenti...kalau lalu Tapah akan jumper Cameron Bharat dulu...



Pastu singgah di Tanah Rata..kali ni plan nak belik souvenir terus ...kalau tunda2 takut kelam kabut...so...beli la barang2 biase...iaitu teh..n sedikit TShirt untuk diri sendiri...ingatkan kat Cameron ni ade satu je ladang Strawberi...rupenyer mane2 ader...tp ader satu yg kiteorang pegi orang Melayu punyer...Al Mashoor..kat Kampung Taman Sedia...rase la aiskrim homemade dorang...sedap gak.

Dulu rase Cactus Valley cantik sangat...skang ni pade aku baiser je...lg2 Hadif bising kat situ...da tak de mood nak terus menjelajah kawasan tu..bayp masuk untuk dewasa RM4..

Abis2 pusing2 kat Tanah Rata...terus check in kat Hotel Equatorial...bestnyer...hotel ni betul2 kt tempat paling tinggu...aku suka sangat pemandangan kat sini...best..best!!! Yang membuatkan aku tersenyum sendiri tatkala menjejakkan kaki di Equatorial ialah kenangan 10 tahun yang lalu..Maser tu aku hanya mampu bergambar di luar lobi hotel je...maser tu aku kagum sangat ngan hotel ni....Alhamdullilllah ...setelah sepuluh tahun aku dpt menginap di sini...

1 malam untuk Superior room berharga RM 228 menggunakan goverment rate.

Petang tu kiterang jalan2 kat Kea Farm..banyak sangat sayur...rambang mata dibuatnyer..makanan yang menarik perhatian aku ialah cendawan, brokoli, kincam goreng..memang superb la...makan panas2...kat sini biler nak membeli baik tengok sape yang juagl..kalau nampak muka Melayu..cakap pun cakap Melayu...confirm kedai tu Islam punyer. ...kalau tak...ader yang tauke nyer berbangsa asing...orang ckp kedai cendawan yang paling dekta ngan jalan yang paling sedap...entahlah...2 kedai yang aku beli sama je..

Best sangat jalan2 ngan udara sejuk..tapi tak yah pakai sweater..taklah sesejuk dulu...sampai je hotel balik dari Keafarm ujan lebat..huh...sejuk !!!!!!!!
0 Responses