Search Nornilia's Blog

Cuti-cuti@Cameron Highlands (Part 2)

Malam nyer hujan lebat...hotel murah ke mahal sumer tak de aircond...cumer setiap bilik diberi satu tingkap berjaring..kalau panas guna la yang berjaring tu...tapi tak sejuk la...husband tido tanpa selimut pun ok...pagi2 nak mandi pun taklah sesejuk 10 tahun dulu..

Pagi breakfast kat hotel..makanan blh tahan..banyak! Makan sambil menikmati udara pagi yang sangat nyaman...angin sejuk menyapu muka...cheh!

Pas makan jalan kaki pegi Kea Farm...orang da ramai...memborong la sayur..beli macam nak bagi makan sekampung..padahal bagi abang aku je...geram tengok murah2...pusing2...tangan pun da penuh..

Check out kul 12...balik lalu jalan Simpang Pulai...singgah kat tempat AVANT choclate untuk minum strawberi milk shake..huhu ..satu gelas RM10...teringin punyer pasal...belik jugak..padahal buat kat umah pun blh...scones aku makan sebiji mase breakfast kat hotel...asikrim strawberi dapat makan gak...strawberi coklat pun da maakan..

Kuar hiway Simpang Pulai keta banyak..bosannye...jalan tersengguk-sengguk...berenti lama kat R&R Tapah...sampai umah kul 7 malam...Penat!

Tapi best...kalau nak cepat lalu Tapah...tapi jalan kecik dan pusing2...kuar hiway TApah je terus jalan gi Cameron..lalu Simpang Pulai jauh skit...jalan agak besar...tapi overall kna tambah dalam 2 jam biler lalu Simpang Pulai..sbbb dari exit Tapah ke Exit SImpang Pulai lebih kurang 50 km..
0 Responses