Search Nornilia's Blog

Sejak pindah umah ni makin malas plak nak update blog...huhuhuhu... bukannye aper..mcm keje lain tu x tersempat-sempat nak buat..

skang ni tak payah "gaduh" ngn husband aku nak guna internet..sbb da ader wifi kt umah...tapi da jarang gak bukak internet..

banyak citer sebenanye..tapi x dan nak menaip..last week bawak budak2 netball....tapi x lepas pun ke pusingan kedua...huhu...dalam kumpulan menang 2 daripada 3 kali perlawanan..tapi x de rezeki nak gi 2nd round...sbb biler kire markah dpt tempat ke 3 ...johan ngan naib johan je yg bley pegi terus...sedey2...

Budak2 sekolah aku rupe2 nye tak lah seteruk yang kiterng takutkan bile lawan...biel tgk sekolah2 lain pun same gak...tapi aku puas ati jugak sbb kurang kesalahan budak2 mase kat gelanggang... n aku rase happy jugakla jadik pengurus dorang berganding ngan coach iaitu cikgu baru...tak stress sgt even kna latih tiap2 ptg..

skang ni baru lps ujian...baru siap marking paper..thn ni tak setension menanda macam mase ajo bm last year...thn lepas mesti sakit kpale biler menannda penulisan budak2...thn ni sakit kepale biler budak buat salah pada soalan yang tak sepatutnye salah...huhuh

ok...stop sini dulu...next time update lagik..bye

Line Streamyx Da Ok!

Yahoo....akhirnye line da sambung semula..bolelah online mcm biaser.

Da start cuti selama seminggu.....bestnye..walaupun xlah cuti penuh...tp at least tak payah nak kelam kabut bgn awl pg..

Minggu lepas memang bz...tiap hari ade latihan bola jaring...dr kul 4 sampai 630 petang...bile sampai umah...nak lepak betul...cuti ni Isnin ngan Selasa sambung latihan...pastu aku nak balik kg..

Da beberapa hari air kat umah x ok...aku ingat sumer umah sama..bile tny member umah dia ok jer...aku mintak abang aku tgkkan ..aper trjadi...rupenyer tangki umah tersumbat...patutla...Alkhamdulillah dah ok ni...

Pagi ni aku da berjaya mop umah...ni dok melipat baju lagi..,dr pg td tak abis2...ptg ni nak kuar gi PJ plak...tp mata aku ni sebenonya dah ngantuk sangat..kalau ikutkn hati..dah lame aku tido!

Cuti Peristiwa

Hari nie aku tak sekolah sbb sek amik cuti peristiwa....ptg ni balik semula...

Masak untuk lunch da siap...so..bolelah berfoya-foya kat dpn pc ni....bestnyer...da lame tak dpt online...selalu guna blacberry husband jer...nak bukak blogger pun tak bley..

Lagi seminggu da cuti sekolah pertengahan penngal 1...namun begitu...dari Isnin hingga Rabu...aku ader tusyen kat sekolah...nak sub kan kat owang lain tak sedap la plak...kalau nak ikutkan nak subkn jer...sehari aku dpt RM80 untuk 2 jam...memangla ok...tapi kalau kemahuan tak de..berat gak...psal duit tak kisah sgt...tapi disebabkan responsibilty...pegi la jugak.

Awal cuti sekolah jiran aku wat kenduri kawen...knalah attend gak... dahle baru pindah...kalau tak pegi aper la plak..so...knalah tunda nak balik Johor...after Rabu baru bley balik...kalau cuti sekolah tak balik tak tau la plak biler nak balik...sabtu lps cuti tu ader mesyuarat PIBG ...sibuk mengalahkan YB kan...hahahaha

Plan nak gi holiday kat Cameron...tp mcm tak sempat je nak pegi...tunggu la bln 6...tapi aku nak gak pegi jln2 kat tempat yang dkat2...nak recharge energy orang cakap

Naik cuti ujian pertama...aku sebenaye kecut...sbb aper...sebagai S/U...aku kna order borang jawapan OMR...aku baru order...sempat dpt ke tak...kalau tak sempat..aku da plan nak reso borang OMR dr Zoom A...Ailin..ailin...ni jdikn pengajaran

Tahun pertama aku pegang jawatan ni memang kelam kabut la...jadual waktus entiasa berubah...so..akan berlaku perubahan jadual penggubal soalan...dulu aku risau kalau tau jadual waktu nak berubah...skang biler da dkat nak ujian baru aku pikir nak rombak balik.

Bersawang

Ya Allah...lamernye tinggal kat blog ni...bukannye aper..kat umah baru belom ader internet lagik...ditambah ngan kebizian yang melanda...tak sampai nak wat entri

Ni kat Melaka...hari ni Hari Sukan...so ...esok cuti peristiwa...balik la jugak..

Banyak nak citer...tapi lain entri yer..

Dan tak lupe...Happy Birthday to my beloved son...Ahmad Hadif Aiman yang ke 3...moga Hadif jadik anak yang soleh...ibu ngan abah sayang Hadif