Search Nornilia's Blog

Pindah Rumah

Akhirnya aku da move in ke umah sendiri secara rasminya sejak malam sabtu lepas..doa2 nye hari yang kiteorang pilih mendatangkan rezeki..kebahagiaann ..dan kesenangan kpd kiteorang...doakan la yek...

Banyak lagi barang2 yang perlu dikemas...kat umah lama pun masih belum kemas lagik...notis kat tuan umah sampai akhir bln ni...so still ader mase lagi nak kemas...

Perabot yang ditempah pun da selamat sampai...walaupun sofa yang kiterang pilih dia salah antan color...tapi boleh je lah..malas dah nak ulang alik gi kedai perabot lagik..

Senang sikit sbb kat umah tu banyak tempat untuk menyimpan...tapi sumer dah penuh...stor kat loteng umah...pun dah full...tinggal stor bawah tangga yang belum berisi lagik...kat dapur kabinet dapur besar lah jugak...cume masalahnyer ..kabinet yang atas memang tinggi untuk aku yang "comel" ni.....so 2 tingkat atas aku biarkan kosong..

rumah biler kosong nampak besar...tapi biler da masuk sofa yang "bagak"...da tak berape nak besa..tak pelah pueh hati...ramai orang dpt duduk...sofa yang lama ....dok kat dapur..leh la mak aku n anak2 pompuannye borak2 sambil aku masak...cheh!!!!!! macam le rajin sangat nak masak... kalau kakak aku dtg umah...dia jugak yang aku mintak masak...kalau aku gi umah dia..dia gak yang masak...bukan ape...dia masak lagi sedap dr aku...aku pun suka biler ader org tlg masak...makan masakan org best.. hihihi

Semalam mengangkut barang ngan abang...abg ipar...kakak ...anak sedare aku...tq kakak ipar aku masakkan mee kari semalam..so...aku beli kuih la...pasni Insyaalllah dah lega skit...bleylah belanja depa.
1 Response
  1. wah..bestnye pindah umah sendiri..:D