Search Nornilia's Blog

Pindah Rumah

Akhirnya aku da move in ke umah sendiri secara rasminya sejak malam sabtu lepas..doa2 nye hari yang kiteorang pilih mendatangkan rezeki..kebahagiaann ..dan kesenangan kpd kiteorang...doakan la yek...

Banyak lagi barang2 yang perlu dikemas...kat umah lama pun masih belum kemas lagik...notis kat tuan umah sampai akhir bln ni...so still ader mase lagi nak kemas...

Perabot yang ditempah pun da selamat sampai...walaupun sofa yang kiterang pilih dia salah antan color...tapi boleh je lah..malas dah nak ulang alik gi kedai perabot lagik..

Senang sikit sbb kat umah tu banyak tempat untuk menyimpan...tapi sumer dah penuh...stor kat loteng umah...pun dah full...tinggal stor bawah tangga yang belum berisi lagik...kat dapur kabinet dapur besar lah jugak...cume masalahnyer ..kabinet yang atas memang tinggi untuk aku yang "comel" ni.....so 2 tingkat atas aku biarkan kosong..

rumah biler kosong nampak besar...tapi biler da masuk sofa yang "bagak"...da tak berape nak besa..tak pelah pueh hati...ramai orang dpt duduk...sofa yang lama ....dok kat dapur..leh la mak aku n anak2 pompuannye borak2 sambil aku masak...cheh!!!!!! macam le rajin sangat nak masak... kalau kakak aku dtg umah...dia jugak yang aku mintak masak...kalau aku gi umah dia..dia gak yang masak...bukan ape...dia masak lagi sedap dr aku...aku pun suka biler ader org tlg masak...makan masakan org best.. hihihi

Semalam mengangkut barang ngan abang...abg ipar...kakak ...anak sedare aku...tq kakak ipar aku masakkan mee kari semalam..so...aku beli kuih la...pasni Insyaalllah dah lega skit...bleylah belanja depa.

Macam-macam

Dah beraper lama tak de golden time nak ngadap pc ni...ape rutin aku???

PAgi2 kuar umah....balik umah kul 3-4....kemas umah ape yg patut (walaupun sebenaye macam tongkang pecah)....sape datang umah aku mesti mengucap panjang....PAstu bile laki aku balik ...angkut barang gi umah baru....

Sembahyang n baca yasin...(moga aderla nur kat umah tu).....balik...n pegi la ke pasar malam ke...tapau kat kedai ke...pastu tgk sikit ape nak ajo besok...TIDO....

Aku rase tak sabar nak berehat-rehat kat umah aku sendiiri...bestnyer.....berbaring2 di dalam bilik sambil melihat langit....bestnyer!!!

Esok sekolah....ade majlis untuk parents pupils year 6...n aku terlibat sebagai guru pendaftaran....dah tu..kena stay kat dewan...sbb sumer cikgu2 year 6 kna dengar jugak ceramah motivasi....kengkawan lain yang x terlibat ....ble buat keje sendiri di samping keje2 di bilik2 khas...

Aku sebenanye kecut perut nak gi sekolah besok.....GPK tepon...jadual aku buat ader salah tarikh...dah tue ade parent tepon GB plak..huhu....jadi flow nyer.....GB >>>> GPK>>>> AKU.....hhuhu..........memang aku x perasan betul kesilapan tue...GPK pun da check...sesame tak perasan...aper2 pun kalau kena sound "LAyan" je lah....

Tak per...meh sama2 kita wat teknik ni.... TARIK NAFAS 2 SAAT.......TAHAN 4 SAAT...LEPAS LALU MULUT 8 SAAT... dan niatkan ape yang kita nak...tapi niat yang baik2 ok....aku pnah buat....n alhamdulilah menjadik...sebenaye mengakar kita fokus....n yakin semoga urusan kita dipermudahkan.....(padahal aku pun sellalu kelam kabut )

Keje oo keje

Nampaknye da berminggu aku x update blog...bz nyer aku...mengalahkan PM...

Laki aku da balik...aku pun da balik kg lastweek...

Skang ni aku sibuk memindahkan barang ke rumah baru kiteorg...tu yg terasa sgt pnat..

Setiap hari almost 4 ptg baru sampai umah...aku salute pada owang yang bley balik ontime n keje siap... aku tak tau la...tanda buku mesti dapat settle after school hours....waktu dlm kelas ...x pandai nak tanda buku...biler budak buat keje...mesti round...tgk btul ke tak tulis..

Itu bab tugas mengajar....tugas2 sampingan..yg paling memerlukan mase aku yg begitu panjang ialah menyiapkan data SMM kelas aku...huhuuuuuuuuuuu....alhamdulillah settle...


Knp sangat sibuk....???? sbb mase mengajar 29 mase...memang x banyak waktu free time sekolah...knalah drag mase pas balik sekolah..


N malam ni...mata pun da ngantuk...sleep tight!!