Search Nornilia's Blog

HANGIN

Hari ni masalah cirit-birit aku da ok ...alhamdulillah...pagi td bgn tido HAdif demam plak...ubat da lame sgt..so pg2 buta kul 6 lbh aku bwk dia gi kinik 24 hours kat umah ...habis aku ngan dia 96 hengget...


Doa2 malam ni Hadif ok la...biarlah tadik je panasnye...

Sampai2 sek ...dah le otak berserabut...aku x blh nak asingkan urusan keje ngan family..org ckp hal umah tinggalkan kat pagar b4 masuk...maner blh..aku ingat kat anak aku yg x sihat tu


Ader plak yang tegur aku ...."akak tak siap lagi la headcount tu"............hangin2 ....rase da diberitau sejak meeting guru 2 minggu lps...knp lps kuar notis sape tak anta tlg bawak arini baru sibuk nak tny....MALAS tul nak layan.......so....pagi td aku malas sgt nak jumpe ramai2 org..aku terus dok dlm kelas aku...x singgah pun bilik guru...

Satu kes lagi.....biler org tu nk kan something klu blh time2 tu jugak dpt....lagi satu hal....last2 aku jawab ...."bole tak nanti....saya pening la skang"....consider la ngan org....ko memang nak keje tip top..pantas...tapi nk pantas pegi cari sendiri..cari tak jumper tunggu la ISnin...

Pas ni kalau org kata aku nasibla....aku da blaja dari satu kes yang aku ikut je aper org suruh buat.....sampai keje tu sepatutnye org lain yang buat.....dan orang tu goyang kaki ..........keje dia tak payah buat.....
2 Responses
  1. huhu.headcount.menci tul dgr.haha.

    saye pun dr mnggu akhir cuti lg bagi borang hcount soh cikgu2 update etr bagai tu.esok nak meeting ,tp tkde sapa yg bg balik saye since buka skolah.gb pun susah hati tak siap lg..tp nak wat gena,org lain tak kasik kerjasama.gb susah hati bkn saipa..die takut saye terberanak 1-2 mnggu ni,nnti headcount tkde sape handle.nasibla..saye dh inform siap2..org len yg tak ikut.haha


  2. nornilia Says:

    sek awak ade brape kelas ? sek ni ade 58 kelas...thn ni mmg mencabar...aku da le tak reti sgt headcount ni..yg straight ok la...bile da x kuar sana sini tu yg menci...