Search Nornilia's Blog

Sakit HAti

Sebenanye sakit hati aku tak abis lagik.....atas sebab ape...tak payahla citer..

Cume skang ni aku cube nak menggembirakan hati aku............buat bodoh je...lantaklah situ...

Tak taula ape cara nak bagik sakit ati aku abis.........terukkan aku...memang..

Meeting lagik

Lps abis sekolah kna attend meeting peningkatan UPSr...sbb. aku setiausaha peperiksaan.......malam td punye koje aku da tunjuk kat bos..ok la...ade skit kna betulkan...

Da nak stat wat jadual cikgu2 wat soalan plak........target disweek kna siap...

bagus......aku ader keje...tak payah nak pikir bende2 yang menyakitkan hati.....wat tambah naik darah aje.......wat sibuk2...tak payah pedulikan...lg senang....

Weekend ni tak de aktiviti kat sekolah..tusyen...tak taula nama aku tersenarai ke tak...kalau tak...bagus gak...hiihihhhhiiii

Mak aku da ckp riindu ngan Hadif...ntahlah biler nak balik kg....kalau blh aku nak je balik naik bas...3 minggu dok termangu-mangu kat sini...boring.....

Ape nak buat....tak de pembantu..tak de sape nak tlg cebokkan Hadif...wat susu Hadif pun x de sape nak buatkan... masak apetah lagik...........teruk2 aku pun alhamdulillah insyaallah selamat aku jaga dia sendirik2....

Coretan

Minggu ni da minggu ke 3 sekolah...ader bende yang dpt aku settlekan..n ader lagi still pending...

Lastweek segala HSP n rancangan tahunan sudah selamat dihantar ke GB n di endorse...

Petang tadik pas balik sekolah...GPK sudah tel....jadual exam dan ujian da siap ke belum...n aku pun mintak tempoh minggu ni...malam ni aku da berjaya siapkan...tapi b4 antar reso kna mintak approval drpd pentadbir...ape2 salah karang aku yang kena...baik tunjuk siap2...

Lastweek aku MC sehari....dan kerana sehari MC aku terlambat siapkan data Kokurikulum kelas aku...maka terpaksa la berkejar untuk buat...kalau tak...naik nama..hahaha


Weekend aku berhempas pulas menyiapkan data Sistem Maklumat Murid...Alhamdulillah...hampir siap sepenuhnya...ader sikit lg lobang2 yang perlu di key in...masih ramai gak kawan2 yang tak buat....tapi memandangkan aku ader tugas lain yang perlu diselesaikan ...maka aku siapkan dulu data SMM

Skang ni ...misi aku aderlah untuk menyiapkan JAdual Pembina Soalan untuk tahun ni...aritu sebenaye aku da draft n hampir siap...tapi disebabkan ade rombakan jadual...maka aku biarlah jadual itu tergantung...nak tak nak disweek mesti siap...kalau tak aku yang tergantung...

N minggu lepas aku diminta untuk mengajar satu kelas Matematik tahun 6...jadi ke tak jadik..tunggu la nexweek...harap2 satu kelas je lah dulu...aku bukan ader experience...i take it as a challenge...cumer diharap aku taklah stree sangat pegang kelas exam...aku pun bukan sihat sangat..tapi aku berdoa agar diberi kesihatan dan kekuatan untuk memegang tanggungjawab ini..

Skang ni da start latihan sukan...tahun ni terpaksa la aku bawak Hadif sama..kesian plak nak tinggal kat taska sehari suntuk...pagi td pun dia da menangis tak nak pegi taska...habis ditarik2 baju aku...tak bagi pakai baju kurung...nasibla lamer2 ok....biler uruskan sumer sendiri...malam sumer aku da siapkan..kalau tak kelam kabut jadinye...6.40 aku da mesti start keta n jalan..kalau tak lambat la sampai...

Biler mood Hadif tak baik terpksa la berdukung ngan segala mak nenek beg....beg tangan 1....beg sekolah 1...beg sekoalh Hadif satu...nasib skang ni aku berjaya siapkan buku2 untuk ditanda kat sekoalh..azam thn ni ...tak nak kumpul buku byk2...harap2 berjaya la yek

Baby & Nature Sugarissa Contest

Contest mesra alam ini dianjurkan oleh sugarissa.blogspot . Segala syarat penyertaan dan hadiah2 nye bolehlah dilihat di blog itu.




Khusyuknya Hadif Bersama Pasirnya
Ahmad Hadif Aiman
Gambar masa berkelah di Port Dickson. Tapi Hadif tak nak mandi laut...cuma nak main pasir je.
Jom masuk contest ni. Hihihi..

Balik la Cepat Cepat

Huhuhu..........ayat budak kecik....balik la cepat..walaupun aku tau memang mustahil untuk laki aku balik lg cpat dr khamis depan.....cepat la balik.....boring dah................da lame x pusing2...jalan2....huhuu


Bukannye aku xleh drive....tapi x sama....stakat jln dpn umah....aku jenis yang x suka drive ...tapi suka org bwk pusing2....mcm Hadif......


Balik la cepat..............da banyak citer nak citer ni.


Citer best...citer pahit.......citer masam masin .........sumer ader.............

HANGIN

Hari ni masalah cirit-birit aku da ok ...alhamdulillah...pagi td bgn tido HAdif demam plak...ubat da lame sgt..so pg2 buta kul 6 lbh aku bwk dia gi kinik 24 hours kat umah ...habis aku ngan dia 96 hengget...


Doa2 malam ni Hadif ok la...biarlah tadik je panasnye...

Sampai2 sek ...dah le otak berserabut...aku x blh nak asingkan urusan keje ngan family..org ckp hal umah tinggalkan kat pagar b4 masuk...maner blh..aku ingat kat anak aku yg x sihat tu


Ader plak yang tegur aku ...."akak tak siap lagi la headcount tu"............hangin2 ....rase da diberitau sejak meeting guru 2 minggu lps...knp lps kuar notis sape tak anta tlg bawak arini baru sibuk nak tny....MALAS tul nak layan.......so....pagi td aku malas sgt nak jumpe ramai2 org..aku terus dok dlm kelas aku...x singgah pun bilik guru...

Satu kes lagi.....biler org tu nk kan something klu blh time2 tu jugak dpt....lagi satu hal....last2 aku jawab ...."bole tak nanti....saya pening la skang"....consider la ngan org....ko memang nak keje tip top..pantas...tapi nk pantas pegi cari sendiri..cari tak jumper tunggu la ISnin...

Pas ni kalau org kata aku nasibla....aku da blaja dari satu kes yang aku ikut je aper org suruh buat.....sampai keje tu sepatutnye org lain yang buat.....dan orang tu goyang kaki ..........keje dia tak payah buat.....

Kisah

Tak tau aper nak bg tajuk....minggu ni mood nak update tak de...sedey...sedey...

Sek. da pun mula.............mcm biase selain mengajar aderlah keje2 sampingan yang lain yg slalunya lebeh mase perlu diperuntukkan dr mengajar..

Laki aku da pegi Oman...da seminggu..lagi 2 minggu.....

Bile kat sekolah rase hepi sikit ader kawan2...slalu aku saje balik lambat2 .........duduk2..makan2...baru balik umah

Kalau pas amik hadif pusing2 la kat mane pun........td gi Jusco setakat nak beli jagung setin........huhuuuuuuuuuu

Masak setiap hari macam membazir...tak pnah abis...nak beli je...x bagus plak utk kesihatan aku yg mmg kureng ni

Kat umah kadang2 kesian kat hadif....kalau banyak kna settle aritu....dia nak ajak tido pun aku lambat2 kan...kdg2 sampai la trtido sendirik...kesian...biler da letih badan...hadif bising je ...mula la aku tension

Nak mintak org dtg teman aku...pikir 10 kali...tak jadik bukak mulut...biarlah...sape sudi nak jenguk dtg...aku x paksa...kalau aku ajak org...org tak nak ke...aku yg sedey..aku yg terasa hati

Aku rase x best betol skang ni...bosan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aperlah Ada Padaku

Aperlah ada padaku
Tiada wang setinggi gunung
Tiada rumah bak mahligai
Tiada harta se gah menara
Tiada pangkat untuk didambakan
Bukan juga keturunan bangsawan

Hanya yang ada
Sekelumit hasil titik peluh

Tiada apa untuk dibanggakan
Hanya secebis kekuatan dan ketabahan
Untuk meneruskan hidup ini

Jika kita tidak mahu kecewa
Jangan kita meminta
Kerana jika kita meluahkannya
Pasti lebih kecewa jika tidak tercapai

Jika kita gembira
Berapa ramai yang datang menghulur tahniah
Namun..
Jika kita memerlukan
Berapa ramai yang sudi
Menghulurkan tangan untuk membantu

Tapi aku berdosa kepada Allah
Kenapalah aku tidak bersyukur
Nikmat dariNya

Ya Allah ampunilah dosaku
Hilangkan segala kegusaran di hati

SweetLovelyShoppe Cutest Baby Photo Contest






Contest di tahun baru dianjurkan di blog SweetLovely Shoppe Blog...syarat2 penyertaan bole diperolehi di situ yer.





Nama:Ahmad Hadif Aiman


Umur:2 tahun 10 bulan


Nama Ibu: Nornilia


Walaupun mase ni Hadif tak berape nak senyum...tapi tangan dia macam Michelin..ditambah ngan air liur kat tangan tu...wah!!!!! so cute

2 of Us

Saat2 laki ku ke Oman sampai jugak...walaupun aku mengharapkan miracle spy laki ku tak payah pegi sana lamer2 sangat....boring ah....mule2 ckp 2 weeks ..ni sampai 3 weeks plak...nak wat macam mane...keje ngan prg...org suh pegi ....pegi lah...

Tu aku tak de mood aku nak update...da 2 hari dia pegi bru de mood sangat...kalau tak berjurai air mata aku wat update...

Aku nak cpat2 sekolah...spy maser aku tak jadik bosan sangat..at least setengah hari da diabiskan kat sekolah..balik umah..rehat2 ...tido...besok bangun balik...

Ptg2 bwk Hadif jalan2.....pegi mana pun..plg best pun gi Jusco je lah...tak denyer nak bwk gi jln2 lain...

Nasib la ader kawan nak "gaduh" ngan Hadif...nasibla Hadif tu blh bercakap...kalau tak aku jadik org bodo jer...

Nak suh org teman aku...saperla yang aku nak harap....sumer org ade komitmen...AHHHHH...malas la ckp bender ni...wat tension aku jer....

Korang doakan aku ngan Hadif sihat ok la...aku bley settle sumer urusan sendirik...b4 ni pun mase laki aku patah kaki hampir sumer bender aku urus sendiri....so....caiyok2.....walaupun bersendirian ngan Hadif ...tak de masalah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Insyaalllah...

aku tak de "berlagak" sangat cakap aku bley...dalam hati hanya aku yang tau....nak sedapkan ati....mak aku kat kg pun dok berdua je...mak aku bley...aku pun boleh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!