Search Nornilia's Blog

Rumahku

Skang ni umah aku tu under renovation...laki aku ckp orang tu tgh pasang tiles kat porch semalam....musim ujan...nak cat pagar pun x siap2...

Yang bosannyer..jiran aku mcm x kasi plak kiterang nak tampal satu material kat pagar depa...(walaupun sbnrnya pagar depa tue dah masuk kwsn aku..n material tue nak tmpal pun dlm kwsn aku..)sbb.nye aper aku nak tutup....???? dia bela anjing dan anjingnye dilepaskan...aku geli tgk anjing tu ngan kuku2 nyer bile panjat pagar ...hish..... da bini dia kata nanti klu da buruk susah nak cat (alasan..mana ada susahnya..cat macam biasa je la..sblh aku ,aku cat la sendiri).

Abang aku cakap kalau dia cerewet sangat ...naikkan je tembok kat side kita...dan rupenyer akan jadik lg buruk kat side dia...aku malas lah nak gaduh2..sbb nak dok lamer...tapi dia pun x nak pikir sensitiviti owang...yang sebelah lagi satu ok la...dia paham ...n tak kisah kiterang wat tembok...

Aku da mintak abang aku tlg dealkan ngan jiran aku tu...mentang2 la dia tgk kiterang ni kecik dua2...ko nak buat main yer....silap ah....

Kat dalam da siap pasang lampu..kipas n cornice...hihi..pada aku cantik...tak taulah kalau owang masuk cakap umah kiterang macam umah makcik2 ke...lantak ler...aku tgk kat forum n blog2 lain...depa cakap kalau cornice bunga2...kaler2..mcm makcik2....memang aku makcik pun..hahahahaa.... ke sebab yang cakap tu tak de duit nak buat yang banyak2 corak ( ayat menyedapkan hati)..

Harap2 pasal jiran sebelah tu settle la dah..patut laki aku bacer "SUmmumBukmum " biar mulut dia terkunci...
1 Response
  1. fmina08 Says:

    alalal...ciannye dia..baca jek ayat tu kt jiran..bio tersentap trus!! hee