Search Nornilia's Blog

Interesting Places@Singapore Part 2

Plan awal nak balik hari Ahad..tapi memandangkan pakcik da kuar gi hospital pg2 lagik...takkan nak suh anta kiterang lg sekali ke JB...so...postpone sampai Isnin pagi..

Kuar umah awal. jugak..cadang pagi ni nak gi Merlion Park...namun..apakan daya...arini Bus tu tak lalu kat situ sampai kul 3 ptg...sbb.nye ader Singapore Marathon...so...kami putuskan ke Botanic Garden je...kirenyer pagi tu kiterang just gi kat Taman tu je..

Taman memang cantik...aku rase kat situ je la..org2 Singapore bley berjalan2 kat taman...tapi banyak yang jalan bawak Pets dorang iaitu dog....huh....aku memang lemas ngan dog ni sejak berjiran ngan owang yg bela dog..

Sampai kul 1 lebey baru sampai semula ke Suntec City....plan nak gi Mustafa Centre...tapi x jadi sbb kekangan maser..Mustafa Centre bukak 24 jam tau..makcik aku cakap segala macam bende ader..nak beli kereta pun bole...last2 kiterang carik tempat makan kat Suntec City..

Pusing2 jumper la Burger King..tu pun setelah puas berjalan...da abis makan...konon2 nak gi la Merlion Park tuu...siap lalu jalan bawah tanah nak ke Esplande...rupe2nye esplanade tu tempat wayang..hahahahhaa....pusing la balik....pandai2...

Kul 4 kiterang naik Dusktours....bot perang yang diubahsuai...bley jalan dalam air....seronok gak...akhirnye dapatlah bergambo kat Merlion Park dari air...tak payah gi situ sbb Ducktours bawak pusing2...

Balik sampai umah da kul 6.....solat ..mandi...n kuar gi Night Safari...ader pertunjukan api....pastu dinner kat satu restoran kat situ,.,,,,,Ulu-ulu restoran...abis makan.....tgk animal show...

BEWARE ok....sape yg 1st time tgk...make sure kat bwh kerusi kowang x de bende yang bertutup....make sure ianye adalah simen keras ok....

Kalau x...ape yang disembunyikan di bawahnye....huhuhu...kalau aku da menjerit....sbb sang Rangkak yang diletakkan kat bawah tu sbg gimik...huhuhu

Pastu naik tram menyelusuri Night Safari tu...sunyi je..gambo x de ambik pun sbb gelap...Hadif tertido da dlm tram sbb kepenatan...n kiterang sampai umah kul 12 lebey.
1 Response
  1. adda Says:

    bestnyer makan angin