Search Nornilia's Blog

Hari Raya Aidiladha


Tak terlambat rasenye nak share citer raya korban thn ni..

Tahun ni memang meriah...sbb abang aku buat korban untuk family nyer n nama mak bapak aku...

Mase buat korban yang lepas...aku x tengok pun sbb buat kat tempat lain...tapi kali ni memang tgk live...tapi aku x sampai ati nak tgk mase org tu sembelih..cume dengar dengusan terakhir lembu tu..

Dan baru aku tau..walaupun lembu tu da mati..tapi otot saraf nyer masih bergerak lagi...sbb bile digantung dagingnya....berdenyut2 lagi....

So...malamnyer kenduri sup tulang...yang bagusnyer lembu tu langsung x de lemak2 ...selalu kan ...biler sup da sejuk..naik lemak2 putih kan...tapi yang ni tak...


Tapi aku x berani pun nak makan sup tulang byk2...raser jugak la..
0 Responses