Search Nornilia's Blog

Gathering Family Hj Suleiman & Hjh Misnah






Raya Haji ke 2...adalah gathering Family aku...ni yang ke 3

B4 ni pnah buat di Port Dickson n Pantai Pengakalan Balak Melaka.

Idea tercetus apabila abang aku nak wat korban...daging banyak...jadik untuk memanfaatkan kannye...buatla kenduri...kali ni tak delah game2 bagai...cumer masak2 n makan...

Adik beradik aku ader 10 owang...n sorang x datang sbb ader hal....anak sedare ader yang dtg dan ader yang x datang..

Aku x kisah kalau yang da kawin tak leh dtg .,..sbb depa da ader 2 family...takkan nak paksa join gak...

Tapi maser abang aku utarakan nak buat kat kg...aku da terfikir....mesti ader yang x berapa suka nak balik ...ye lah buat lat kg...kalau buat kat destinasi pelancongan..mesti sumer tak de masalah nak join..

Makanan memang banyak...sume bekerjasama memasak...x kira laki ke pompuan...mase masak ...maser mengemas....tak de la sakit ati....

Jemputan cumer untuk family n makcik2 n pakcik2 je...ala2 open house la..memang meriah..

Cumer ni pesanan aku untuk sesape yang bacer dan terasa...

(Kalau terasa balik ke kampung itu membebankan...baik tak usah balik...dr balik kg...tapi sebenaye awk tak suka...mungkin skang ni awk da bley survive sbb awak da punyer family yang cukup bahagia atau rich enough...so....tak perlu bantuan sedare mare yang lain...

Ingat...datuk dan nenek ader satu je....tak de tukar ganti...skang ni mereka masih hidup kalau awk tak suka nak balik tak kisah la...jangan awk nak pura2 menangis kalau mereka sudah tiada...mungkin anda akan lg gembira kerana anda tak perlu dipaksa2 untuk balik ke kampung menjenguk datuk nenek anda yang da tua itue )

0 Responses