Search Nornilia's Blog

ALhamdulillah

Kenape yer? Alhamdulillah sbb loan da settle...lawyer da receive cheque dr perbendaharaan..n maybe aku dapat excess duitnye by nexweek...setelah agak berkurun aku menunggu..

Last year ujung thn mcm ni lah...aku menggali maner2 duit yang ader untuk bayo booking fee ...pastu bln 2 tandatgn S&P....dah tanda tangan S&P...berjanggut plak nak tunggu tuan umah lamer settlekan loan dia kat bank..sbb da abis bayo...tp geran x dpt lagik...berjanggut sampai ujung bln 5....

Cuti sekolah bln 6 ulang-alik antar dokumen ke Ptrajaya sendiri....after dapat geran....pastu .....berkurun plak nak tunggu proses Gadaian kat pejabat Tanah...ish....tunggu punye tunggu...dr awl bln 7...sampai nak raya baru settle proses Gadaian..pastu...nak tukar nama plak...nak tukar nama aku....berjanggut lagik...kat Pejabat Tanah...sampai nak cuti bru settle...

Lawyer antar ke Perbendaharaan...n dlm maser 3 minggu release dah............Tarik nafas....Lepas>>>>>ahhhhhhhh....Lega!!!!!!!!

Tapi after tukar nama sebenaye da start wat skit makeover kat umah tu...n da nak siap pun...nak masuk biler????????? ntahlah....husband aku suka "take time"...kadang2 aku yang x sabo ngan "take time" nyer...jangan mare!!!!!

Pagi td....separuh ari aku ikut abang aku pegi kedai2 yang sepatutnye...mula2 gi Kedai Tiles...pastu kedai cat...Pastu kedai Pagar...Pastu balik tgk umah....n singgah kedai lampu beli lampu tambahan....huhuhu.....sampai malam ni Hadif da demam ikut aku setengah hari..ke hulu ke hilir....harap2 laki ku bersetuju la ngan pilihan ku..
0 Responses