Search Nornilia's Blog

Rumah oo Rumah

Ramai owang tanyer bile nak pindah...biler nak pindah???

Ujung thn...huhu...da nak sampai ujung..jgn sampai awal thn plak...


Ni yang leceh biler gov loan....biler part proses kat Pejabat Tanah mesti sangkut...aritu sangkut maser nak wat gadaian....ni sangkut untuk tukar nama plak....geram je....

Takkan nak proses pun lambat...cakap 2 minggu leh settle...org follow up ckp lagi 2 minggu...lembap btol...

Once kat Pejabat Tanah settle....baru gov akan release kan payment.... tu la beli umah kat sini lagi..biler berusurusan sumer kat Shah Alam yang besar kawasan nyer...nah...terima ahhh...


Kalau beli kat Sepang ke semenyih ke mesti kurang lembap!!!!

Ni masuk bln ke 2 husband bayo sia2 je kat owner lama...sbb kunci da amik..kalau x amik kunci takut dia mintak bayo interest lagik leceh...

Muler2 dulu nak masuk umah tu bodoh2 je..tak yah wat aper2 reno....tapi imah tu umah lama...kalau x buat something...macam dull je....tak de "nur"....so kalau ader wat kat living room bender yang mencantikkan ok la skit kot..aku ni dah le x reti pasal interior designer ni.,.,.,nak upah owang x mampu.

Cakap ngan husband pas tukar nama ,...kita suh abang aku wat dulu cornice la...porch keta buat kendian tak pe.... x nak plak....nanti berabuk...susah nak kuar masuk....aper nak buat..da laki aku kata gitu....tahan je la

Da tukar nama bley lagik aku apply kuarkan duit KWSP ....bolelah menampung beli barang2...wat kenduri..harap2 nak kuarkn KWSP tak la selembap Pejabat Tanah.
3 Responses
  1. yusnita Says:

    Asalamualaikum. Sabar ajelah Lin.


  2. Anonymous Says:

    Lin, org baru keluarkan duit kwsp. Anta borang ari selasa. Selasa depan dia dah terus bank in dlm akaun kite. Tekejut gak cepat. Mungkin sebab memang dlm kwsp dh x potong lg. Apapun, goodluck yer renovate rumah. Memang menguji sabar.


  3. nornilia Says:

    yer ker? kawan pun ckp kalau duit kwsp cepat je masuk...kita still potong lg...tgh tunggu kelulusan dr SPP untuk x potong epf...so kita kna kuarkan under beli umah...Nieza ker ni?