Search Nornilia's Blog

HeadCount

Esok last day pegi sekolah b4 balik kampung. Pengisian hari ni ialah menyiapkan data headcount...sbelum ni guru2 kelas cuma masukkan data ke SAPR16...dan skang ni dari SAPR16 ke SAPR16Hc ...

Aper itu headcount? satu skala prestasi murid2 yang dimulakan dgn TOV...take off result kot..biasenyer markah exam akhir tahun...dalam headcount sebolehnye cikgu kna naikkan prestasi bdk....huhu...tak blh dari 80 ke 60 markah...

So..program ni akan generate sendiri berapa ETR yang patut diperoleh murid2...sek aku bersetuju untuk naikkkan paling skit 5 markh dari TOV..so drpd Actual Result a.k.a AR...dapatlah tgk....bdk tu meningkat ke idak...

Hari ni agak eklam kabut sbb banyak masalah yang timbul....aku bile yang mudah2 n straight takde masalah...ok la...bile da buat klik2 tak kuar....tu yang tension....tapi aku berjaya membantu beberapa owang rakan untuk eksport data dr SAPR ke SAPRHc....at least lepas stage yang susah...pastu keje penyelaras la nak merge sumer doc....aku x menuntut lagik..so aku tak tau...kalau aku kna buat baru aku blaja...

Sbb nye aku S/U peperiksaan sessi ptg...knalah menyibuk gak...hihihi...bley la bantu maner yang aku mampu...bender2 ni sbb jarang buat itu yang luper...program yang da banyak kali buat pun lupa...

Erm...tadik b4 balik my GPK tanya ..bley tak nx year sessi pg...aku x kisah je...dioffer aku amik...x dioffer dok ptg...cume kat sessi ptg aku da rapat ngan kwn2...kat sessi pagi ni...x berapa sangat...x perla....nanti sek aku pun maybe akan jadik satu sessi gak bile sek baru da bukak nx year...

Owang ader alasan tak nak pegi pagik...umah jauh ....anak sessi ptg la...aku aper alasan? terima jelah..

Cayok...cayok.....I can do it..
0 Responses