Search Nornilia's Blog

Aktiviti Hujung Minggu

Malam tadi ky MIL tido kat umah..pagi tadik after dorang balik aku pun kuar la berjalan2...destinasi???? kedai mamak kat PJ tempat 1st time kiteorng kuar makan... b4 tu trus ke Shah Alam dulu.

Terasa teringin plak nak gi SACC Mall...maser bln 2 aritu aku gi Pejabat Penilain....nampak SACC Mall ngan Kompleks PKNS yang berdekatan...maka aku pong pergilah...SACC mcm tempat lain gak...banyak kedai2 kecik...owang pun x ramai sangat...hajat di hati nak mencari tudung instant dari Butik Anggerik Avenue..... tapi x delah cari yang beratus...pilih2 berkenan kat satu tudung sarung....mula2 berangan nak bli yang ader terbelah...tapi macam tak reti sangat nak pakai...so...sbb langkah tidak membuang duitku begitu shj...aku beli yang design biaser jer...

Review...

murah skit dari Ariani...tudung Ariani pada aku susah skit nak dijaga..paling bagus anta dry clean....bagi aku yang tak banyak sangat duit ni ...biler tudung mahal skit tu emmang la sayang....

rege tudung yang aku belik tadi RM60....dari jenis kain lyra...tapi ader corak yang senada...means bukanla warna nye belang2...setakat ader line2 kat tudung...x delah polos sangat..cumer kalau tudung Ariani size muka ader...so...ngam2 pakai..tak yah guna brooch....kalau tudung Anggerik ni besar skit muka...kna pakai brooch... awning plak keras skit...n kata salesgirl tue...awning tak mudah patah.

So...my MIL kalau nak cuber tudung jenama lain..bley la kiteorng bwk ke Butik Anggerik Avenue di Sacc Mall or PKNS Shah Alam....skang ni my MIL mmang banyak koleksi tudung Ariani...aku...cukupla ader satu....kna kumpul skit2...hihi..

pastu gi kompleks pkns shah alam...ader banyak booth baju kat tgh2 nye...memang plan nak belik blouse...lastweek maser nak gi zoo...husband tanyer...tak de baju baru lain ker???? cinnyer aku memang da lamer tak beli baju blouse....lastweek dapat sepasang kat Bangi...arini nak carik lagik...2 ok....1 tak muat...huhu...melayang duit...saper yang untung??? anak sedare aku ler....maner2 baju tak muat memang aku bagi kat depa...drpd tgk baju tu terbiar je...baik bagik orang...kadang2 anak sedare aku yang djh 3 pun muat baju aku....cuber bayang ....

pastu gi PJ....pusing2 ...aku raser mamak kedai makan tu da balik India...tak der jumper pun....tak ingat kedai maner satu...tapi raser2 macam da x de...aper lagik...makan la kat tempat lain...kat foodcourt area PJ galk....Zainul Nasi Kandar kat PJ Newtown..rame btul org...cumer tempatnye panas sikit. tapi best la jugak...cumer tekak jawa aku ni tak bley makan nasi kandar banyak2...

Pastu gi Digital World...kat depan bangunan yang runtuh kat Seksyen 14...sbb husband nak beli Portable Hardisk....aku nekad...kalau dapat kuarkan duit KWSP untuk beli umah...aku nak guna kan 2k untuk beli laptop...bestnye kalau ader laptop sendirik...

Hadif kepenatan...n skang dia da tido...pasni nak makan malam ngan mi hailam sarapan pagi tadik....tanda kertas exam...goal......siap malam ni...sok pagi....keje paling tak suka nak buat iaitu iron baju....huuuhuuuuuu
0 Responses