Search Nornilia's Blog

Salam Aidiladha


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

Cuti Cuti

Semalam aku da selamat sampai ke Melaka... ptg ni balik kg aku plak...stay there for 1 week...aku ngan Hadif je la...

Aku baru siap tlg my nenek buat ketupat palas...aku x pnah pon buat b4 ni...slalu aku anyam jer...ketupat nasi...blaja la jugak bender baru....tapi biaserla ader yang trsalah2 pusing2...hihi...

Ni nak tambah lagi skit pulut sbb ader daun palas lagik..

Semalam husband bwk Hadif gi kinik...selsema ...balik umah tambah batuk plak...ubat batuk da abis ...kna la gi kinik kat sini...

Malam tadik aku dapat berborak lama ngan kwn baik aku kat sek lama...setengah jam aku mengguna hp husband aku..kalau guna aku nyer...sekejap jer cakap abis kredit...pikir2 bagus gak guna bil...sbb.nye dalam sebln tu memang guna lbh 60 hengget..

Ok ..nak sambung tlg aper yang patut.

HeadCount

Esok last day pegi sekolah b4 balik kampung. Pengisian hari ni ialah menyiapkan data headcount...sbelum ni guru2 kelas cuma masukkan data ke SAPR16...dan skang ni dari SAPR16 ke SAPR16Hc ...

Aper itu headcount? satu skala prestasi murid2 yang dimulakan dgn TOV...take off result kot..biasenyer markah exam akhir tahun...dalam headcount sebolehnye cikgu kna naikkan prestasi bdk....huhu...tak blh dari 80 ke 60 markah...

So..program ni akan generate sendiri berapa ETR yang patut diperoleh murid2...sek aku bersetuju untuk naikkkan paling skit 5 markh dari TOV..so drpd Actual Result a.k.a AR...dapatlah tgk....bdk tu meningkat ke idak...

Hari ni agak eklam kabut sbb banyak masalah yang timbul....aku bile yang mudah2 n straight takde masalah...ok la...bile da buat klik2 tak kuar....tu yang tension....tapi aku berjaya membantu beberapa owang rakan untuk eksport data dr SAPR ke SAPRHc....at least lepas stage yang susah...pastu keje penyelaras la nak merge sumer doc....aku x menuntut lagik..so aku tak tau...kalau aku kna buat baru aku blaja...

Sbb nye aku S/U peperiksaan sessi ptg...knalah menyibuk gak...hihihi...bley la bantu maner yang aku mampu...bender2 ni sbb jarang buat itu yang luper...program yang da banyak kali buat pun lupa...

Erm...tadik b4 balik my GPK tanya ..bley tak nx year sessi pg...aku x kisah je...dioffer aku amik...x dioffer dok ptg...cume kat sessi ptg aku da rapat ngan kwn2...kat sessi pagi ni...x berapa sangat...x perla....nanti sek aku pun maybe akan jadik satu sessi gak bile sek baru da bukak nx year...

Owang ader alasan tak nak pegi pagik...umah jauh ....anak sessi ptg la...aku aper alasan? terima jelah..

Cayok...cayok.....I can do it..

Selamat Bercuti

Cuti akhir tahun dah pun bermula...knp sumer anak murid...jaga diri baik2 mase cuti...jgn lupa baca buku jugak k...

Semalam ader hi tea kat sekolah...taun ni tak wat kat hotel....kat sek lame tak pnah wat kat hotel...aku sampai2 sini pun depa wat kat sek je....cume bestnyer datang makan je...tapi AJK Kelab Bilik Guru la yang pnat organize hadiah...lucky draw sumer....

Makanan memang banyak la....nasi putih lauk kampung...nasi minyak..nasi dagang...nasi kerabu...kambing golek....laksa penang..rojak mamak....rojak buah....sate....ikan ayam bakar...murtabak....kuih muih ....

Huh...tapi aku x delah melantak sangat...sbb semalam ptg sampai pg semalam aku sakit kpaler...maybe masuk angin....sbb.nye pagi JUmaat aku gi Pejabat Imigresen....n sampai kul 11 leby tak makan aper2....aper lagik....bile makan nasi...trus kuar balik..huhu...

Dan semalam..olh krn makanan byk lagik...kami pun tapau ler..lepas makan malam....cume nasi dagang macam da nak basi...so trpaksa buang...

Overall.....best gak ...walaupun kat sekolah...cume kerusi kat bawah khemah yang xbrape nak cukup...cikgu ader 100....sekali ngan pasangan plus anak...200 memang kurang la...tapi bley duduk kat kelas2 berhampiran..

TaHniaH

Hari ni da selamat result UPSR kuar...n aku pun selamat tak trlambat bgn ...

Sek aku meningkat peratusan keseluruhan...n 36 orang got 5A's..Tahniah...tumpang gembira walaupun aku x knal pun bdk2 ni...


Anak2 murid kat sekolah lame ...9 orang got 5A's...sesuai la ngan jumlah calon pun x seramai sek kat sini...

Tahniah kat Zamarul.... Amirul....Hanis....Syasya....NAdira.....Shuhadah....Azizi....Adila...Afika..last but not least...Ainur... sbb sumer dpt 5A's..

Aku tumpang gembira la...sbb pnah ajar bdk2 ni...dorang ingat ke tak ingat tak kisah...walaupun tau cikgu djh 6 yang byk berusaha...tak perlah...they deserve for it...

Sbb nyer kat sekolah tadik..cikgu2 kelas djh yang rendah ni...dok bising...sbb bekas2 anak murid depa yang da berjaya kat sek menengah...biler dtg nak amik hadiah last Tuesday...ader yang x nak tegur cikgu2 ni....biaser la...aku pun raser gak...bdk2 ni biler da naik sek menengah..selalunyer depa ingat cikgu2 djh 6 je...yang teramat la close nyer...cikgu2 yang x ajar djh 6 ni...mcm dipinggirkan jer...

Btul gak aper yang dorang bising kan....saper yang ajar baca ...kalau bkn cikgu2 tadika or djh 1....maner ader orang naik djh 6 trus pandai...

So...kepada anak2 murid ku...biler da berjaya ingatlah kepada sumer cikgu yang pnah mengajar....dari sek TAdika sampai la sekarang.....jangan la lupa jasa2 cikgu sumer...biar pandai dan berbudi bahasa...

2 Days 2 Go

Esok Khamis ..lusa Jumaat...budak2 la paling suka...cuti panjang...cikgu pun sama tumpang gumbira...barang2 atas meja pun dah angkut balik....macam nak pindah je...sbb. nye thn dpn kna dok tempat lain plak...

Esok pagi aku akan ke Shah Alam ikut Setiausaha UPSR ambik result di SK Seksyen 9 ...aku ikut je...selama ni aku tak pnah berpeluang gi ambik result...tup2 thn ni dpt peluang...cuma aku natural je perasaan...coz tak ajar year 6...n tak knal pun bdk2 nyer..

Aku doa sangat peristiwa semalam takkan brulang....selama ni aku sekolah sesi pagi gak...x pnah trlmbat bangun...semalam kul 715 baru trjaga...apalagik...melompat trus la tgk kat luar da cerah....nasib la semalam cuti peristiwa kerana Hari ANugerah Cemerlang...siap tahap gaban kuar umah kul 735...nasib sekolah 5 minit bley sampai...tak mo la macam semalam...

Isnin hingga Rabu depan still kna gi sekolah lagik...sbb siapkan hal2 admin....tak la kelam kabut....tak taula dapat trus kelas mana nak ajar ke tak....

Dan aku x sabo nak balik kampung...aku akan stay kat kampung seminggu lebey...Insyaallah kaalau ader rezeki dari kampung aku akan merentas tambak....tak taule jadi ke idak....pasport pun x buat lagik...tapi nak ke sana tak menjadi masalah sangat sbb pakcik husband aku memang dok sana n keje di JB....so...park keta kat sana n naik keta dia....Nantila aku update yer...jadi ke dak plan ni.

A Long Meeting

Aku baru jer balik drpd mesyuarat guru kali ke 3....dari kul 8 pagi sampai dkt kul 2...Alhamdulillah kali ni kpaler aku x sakit macam pas msyt kali ke 2...

Banyakla input2 dan tindakan yg perlu dilaksanakan...b4 cuti....best gak....sambil dengar meeting dok sblh member...da pnat dengar...wat "ketupat"...hahahahha...dlm meeting x delah owang2 kna tengking...kna sound aderla..biaserla ...seratus org lebey..macam2 hal dan karenah..

PAda aku minggu ni ader yg SWEET n ader yang BITTER...yg sweet sbb persembahan bdk2 da abis....da nak cuti sek...yang BITTER...tak yah la cakap...hanya owang2 tertentu yang tau ....nak cakap pun bender da buat.....cumer pas ni aku akan lbh peka lagi dgn tugas yg owang nak bagi kat kita...sama ada itu keje yang menjadi tanggungjawab kita atau tidak....kalau tidak....maksudnyer topup2 maner yang kita pnah trkurang...amal jariah...hahahahhahah....FINISH!!!

Azam....cuti seklah buat preparation for nex year..maner aku trcampak...aku x tau....thn ni aku hanya ikut ajer aper owang buat...so nexyear aku da tau skit aper preparation yang nak kna ader...terutamanyer ttg pengurusan kelas...mustahil aku x pegang kelas....kna pikir camner nak bg ceria kat kelas...

TApi kan...kalau aku dpt kelas ***....banyak sgt wane merah bdk2 makin hyper plak...sedangkan itu wane yg ceria...bermulalaha episod aku menrjah ke mane2 website yg tunjuk gambar kelas yang cantik2...

Tiap tahun azam baru...dgn harapan azam thn depan akan berjaya..AMIN

Entri untuk my Fren

Pagi tadik aku sms sowang kawan lama kat Muo dulu...sama2 guru KPLI LPBS yang still berjauhan ngan suami...sbb.nye maser kiteorng buat KPLI dia extend sbb prgnant..jadik dia bru posting awal 2008 instead of kiteorng 2006..


Maghrib tdik dia tel aku...."Akak x dapat pindah"...kesiannyer aku dengar...sbb aku pnah mengalami bender yang sama...nak diikutkan memang akak tu x cukup syarat...sbb x cukup 3 thn kat sek tu after posting...

Tapi aper yg membuatkan kami sumer geram dan sakit hati????

B4 aku tulis mintak maaflah kepada cikgu2 Jf yang budiman....ini memang luahan hati orng LPBS...

Dalam perjanjian kami memang kena dok 3 thn kat sek tu..rasenye sama ngan Jf....tapi aper da jadik?????melambak2 dan berbondong2 cikgu Jf boleh pindah suka sama suka....maner peginyer perjanjian yang diwar2 kan?????????


Aku ni tak delah sakit ati sngt klau sumer x bley pindah....aku tau depa ni ader komuniti memperjuangkan nasib JF...bukan macam kitteorang..

.knp nak pindah???? Ust dan ustazah perlu ikut lunas2 agama...berada di sisi suami atau isteri?????abis cikgu LPBS biaser bukan Islam gak ker????

Oleh kerana aku geram...aku pnah antar emel kat KPP bertanyakan macammaner plak ngan nasib kami ni...aku tak tau la dia bacer ke dak....tapi x lamer pas tu aku dapat tau depa tak bley tukar suka sama suka...BAGUS!!!!!!!!

Depa ni confident je bley pindah....nanti aku citerkan macam maner rintangan kami untuk mengisi permohonan pindah thn lepas>>>>

Sebenanyer bukan tak de cikgu LPBS yang terlepas dpt pindah...ye je owang PPD cakap " Cikgu2 GPK , jangan bagik LPBS ni borang pun...depa memang tak bley Pindah....!"

Erm aper da jadik????ader ustad tu bley terlepas dr BT PAhat ke JB...aper ke hal HJ A.... yang mengurus perpindahan cikgu2 sek rendah...ader ka sbb isteri ustad tu doktor ...dia bley pindah suka2 ...sape nak jawab??????

Sampai husband kawan aku naik JPNJ selidik macam mane bley pindah...sbb husband dia ACP POlis...berani la jumper sampai pengarah...aper orang JPN cakap???

"ooo....dia ni JQAF...."

Sejak biler ustad ni jadik JQaf...sedangkan aku ader buku graduation bukti yang dia tu LPBS....mane telusnyer>>>>>

Aku pun pelik dulu kat sek lama apsal pentadbir ni suka sangat kat depa....

Situasi ni berlaku thn 2007...thn ke 2 aku posting....

"AKu...sahkan ko thn depan...sekali ngan cikgu2 JQAF"

Aku jawab
"cepatnyer cikgu?"
"rezeki masing2"

Wah.....betapa hebatnyer mereka....aku yang tercongok masuk 3 thn baru nak disahkan...ini aku yang biaser2 jer...kawan aku yg sama posting ngn aku...kire owang kanan pun menerima nasib yang sama...yang J... tu...mser tu baru 3 bln posting da sibuk nak disahkan ....per citer???

Hebat sangat kah mereka dan teruk sangat kah kami?????

Kepada kak Add...bersabarlah...cuberlah buat rayuan...kalau tak dapat jugak...terpaksa bersabar menunggu setahun lagik...hanya orang yang senasib saja dapat memahami....dan bersabarlah kita menabur bakti demi mencari rezeki tanpa suami di sisi....sebenanye mengajar kita erti berdikari yang cukup besar....Tuhan takkan menguji kita kalau kita tak mampu untuk melaluinya...


Cheh.....ayat motivasi.....kuang3

Nak MaSak Aper???

Aperla aku nak masak ni....kadang2 buntu memikirkan menu nak masak...

Kalau ikan...bakar...goreng.....asam pedas...kukus (kalau sejuk x lalu)

ayam...sup...tomyam...kicap..sambal..kari

daging..x pnah belik...sejak aku kna high blood maser prgnant

Udang...sotong... jarang belik sejak aku ader urik asid tinggi maser prgnant...kadang2 beli untuk masak sambal

APER LAGIK>...kalau bley nak masak yg x yah guna santan!!!!!

BerJaYa AkhiRnya

Alhamdulillah...akhirnya aku da berjaya menyiapkan analisa peperiksaan untuk exam akhir thn...tugas aku cari nama2 penerima hadiah pun da settle...arini nak pas pada cikgu yang wat buku program...

Macam aritu aku cakap a...aku tension tgk banyaknye nak kena buat...

Tapi setelah aku duduk sekejao dan pikir maner satu nak buat...Alhamdulillah hampir siap...Buku LAB da settle...tinggal tandatangan GPK saja arini...so arini aku akan menghantar satu bag Santa Claus kat GPK ..

Seterusnya...biler da tandatangan dr GPk aku da bley masukkan semula buku2 laporan budak ke dalam fail masing2...n aku nak mintak budak 2 sendirik masukkan kat dlm fail depa...cepat skit keje aku...tinggal update muka depan Fail Peribadi Murid2 je....

Harap2nye berjalan ngan lancar...Insyaallah...Pastu semalam aku tgk sorang kawan isi buku rekod kesihatan...yang aku x pnah isi b4 ni...sbb slalu cikgu djh 1 ngan djh 6 je yg isi...tapi tgk owang da buat buatla....tapi ader gak bender yg aku " nak idup...pandai2 la buat..kalau da sempat".....hihi.....maner bende yg bley estimate...estimate...Understand????????

Ader seminggu lebey lg....Khamis ni nak buat streaming kelas....Next week Hari Anugerah Cemerlang...

Aperla Keistimewaan Hadif kat Mamak

Hahahaa.....ni selalu terjadik kat Hadif...aku x tau la anak2 korang pun macam ni gak...ataupun sumer mamak2 suka kacau bdk2 ..

Biler makan kat kedai mamak je...org2 mamak tu suka la melayan Ahmad Hadif ni...dia per lagi...suka ahh org layan dia....kat depan umah aku ni ader satu kedai runcit mamak gak...ader sorang pkerja dia pun cukup suka ngan Hadif kalau dtg....Hadif pun da knal ngan abang tu...

Kat Pam Minyak pun macam tu...sambil tunggu nak isi minyak tu sempat lagi main kat cermin kat bangla pam minyak..hahahha

Sampai kakak aku cakap apsal sumer bangla ni Hadif suka???? yang gelap2 tu la yg dia suka...kalau yg "putih2" dia x berapa sangat...tapi kalau mammak..India...pakistan..Bangla dan sewaktu dengannya...wah...bley jadik geng...

Rumah oo Rumah

Ramai owang tanyer bile nak pindah...biler nak pindah???

Ujung thn...huhu...da nak sampai ujung..jgn sampai awal thn plak...


Ni yang leceh biler gov loan....biler part proses kat Pejabat Tanah mesti sangkut...aritu sangkut maser nak wat gadaian....ni sangkut untuk tukar nama plak....geram je....

Takkan nak proses pun lambat...cakap 2 minggu leh settle...org follow up ckp lagi 2 minggu...lembap btol...

Once kat Pejabat Tanah settle....baru gov akan release kan payment.... tu la beli umah kat sini lagi..biler berusurusan sumer kat Shah Alam yang besar kawasan nyer...nah...terima ahhh...


Kalau beli kat Sepang ke semenyih ke mesti kurang lembap!!!!

Ni masuk bln ke 2 husband bayo sia2 je kat owner lama...sbb kunci da amik..kalau x amik kunci takut dia mintak bayo interest lagik leceh...

Muler2 dulu nak masuk umah tu bodoh2 je..tak yah wat aper2 reno....tapi imah tu umah lama...kalau x buat something...macam dull je....tak de "nur"....so kalau ader wat kat living room bender yang mencantikkan ok la skit kot..aku ni dah le x reti pasal interior designer ni.,.,.,nak upah owang x mampu.

Cakap ngan husband pas tukar nama ,...kita suh abang aku wat dulu cornice la...porch keta buat kendian tak pe.... x nak plak....nanti berabuk...susah nak kuar masuk....aper nak buat..da laki aku kata gitu....tahan je la

Da tukar nama bley lagik aku apply kuarkan duit KWSP ....bolelah menampung beli barang2...wat kenduri..harap2 nak kuarkn KWSP tak la selembap Pejabat Tanah.

WEEKEND lagik

Skang da dkt pukul 1 tgh ari...masih mengadap cik lappy lagik untuk menyiapkan analisa final exam...

Semalam aku macam tension biler memikirkan knp banyak nye keje aku x siap lagik... last week free period kat sekolah x de sbb sibuk tgk budak buat latihan...jeles je tgk kengkawan siapkan keje dorang....so..smlm majlis tu da settle n aku da free...

Aku wat plan sendiri utk malam td dan arini..

MAlam tadik aku siapkan dulu report card budak2...yang kat umah ok la....ader separuh lagik kat sekolah....da siap tampal markah n buat ulasan...cadang nak mintak pak guard bukakkn pintu bilik guru arini...tapi tgk la ...kalau berbaloi aku pegi...kalau macam x sempat nak buat biar je la..


Pagi tadi sampai ke la ni aku buat analisa setiap tahun...ader 28 buah kelas untuk aku key in analisa setiap subjek...Alhamdulillah kali ni berjalan lancar...cumer nye aku kna salin balik aper yg aku buat dlm Excel ke Word...sbb nak selaraskan ngan S/U peperiksaan sessi pg...huhuhu..


Baru jap ni my fren anta kat umah markah kelas dia...n menunggu lagik sorang... untuk anta kat aku...

So....adakah ptg ni aku bley pegi berjalan-jalan????? ....BESTNYE!!!!

Last week da makan nasi kandar...minggu ni aku rase gatal je nak makan lagik...padahal tak delah sesedap mane nasi kandar tu bagik aku...tapi bukan bermakna aku mengidam ye...blom lagik>>>>>>>>

Tgk aa.....search2 maner =kedai nasi kandar yang best.....

PAgi tadik breakfast capati..n pagi2 buta aku da bersihkan dapur sumer...sbb arini emmang aku x nak masak....nak siapkan kje ni....so...pas my husband n my son bangun..,bleyla aku ajak dorang kuar...sebenanya lapo gak...tapi x de makanan instant plak kat umah ni...stok roti pun da abesh..

Semalam husband kena keracunan makanan...pukul 7 aku anta dia gi kinik...da x larat sangat...arini ade lagi saki baki sakit semalam la...tapi surfing still ok lagi...bley dok lg dpn laptop..jangan mare!!!

Ok...aku nak mengexplore dapo..aper yng aku bley makan...huhu...delivery McD???? Mcd da x best skang..walaupun MCD depan idung je jarang pun makan kat sana.

Aku dan Diriku

Lama tak sempat update blog.Minggu ni aku agak bz ..Markah budak da siap tanda.Kna kumpul markah. Settle da..arini nak print marksheet n tunjuk kat budak b4 aku print slip keputusan dorang untuk diserahkan kepada parent..

LAB (Laporan Adab Belajar) separuh jalan. Esok aderlah hari kemuncak program Bacathon kat sekolah. Aku kna jadi AJK persembahan..Aku pun x tau awat kat sini nama aku slalu diletak jadik AJK Persembahan... aku paling susah hati biler jadik AJK Persembahan..

Sebabnye ape???? aku tak kreatif!!! aku takut x dapat bagi full commitment...x dapat sangat nak bagik idea2 bernas....jadik biler kna latih tue...aku rase macam rendah diri...huhu... 1st aku jadik AJK Persembahan maser sambutan HAri Guru...wat tarian moden ...maser tue aku dapat tolong bab berpantun je...n buat persiapan untuk persembahan....2nd ...maser sambutan HAri Kanak2...wat tarian rancak ala2 cheer leading ...lagu AEIOU...tu pun partner yang banyak wat step.. aku??? wat POMPOM..hihiihiii...tapi maser latihan aku tetap ikut gak ...x delah menghilang jer..

Esok wat persembahan yang sama...cumer memurnikan persembahan yang lama...Alhamdulillah kawan2 tolong even dia bukan AJK persembahan....ader lagi satu majlid..HAri Anugerah Cemerlang..nampaknya nama aku x de rasenye dalam AJK Persembahan..bolelah menarik nafas lega....

Aku as S/U Peperiksaan sessi petang skang bertugas untuk mencari nama2 penerima hadiah..mengikut kelas...n macam exam mid year..aku kna wat analisa keputusan peperiksaan setiap tahun...


Harap2 nexyear nama aku tak lah kat AJK Persembahan jer....nak gak tukar2 raser yg lain...kat sek lama nama aku x pnah ader kat Persembahan...sbb aku x tau seni sangat!!!!!!

maser kat sek rendah cikgu pun x pnah nak pilih aku...maybe sbb dorang tau aku ni memang "kayu"....n akhirnya sampai ke tua biler suh menari x reti!!!! kawan yang dulu yang faveret cikgu tu samapi ke besar ader talent menari....pastu masuk plak sekolah Agama...maner ader menari2 ni....lagi la ....tapi ada gak schoolmate aku yang pandai .....dah gifted...AKU????? memang x der...\

Nantila aku carik maner2 kelas tarian...kelas melukis.....biar pandai!!!! kecik2 tak mo blaja da tua baru sibuk nak blaja

Aktiviti Hujung Minggu

Malam tadi ky MIL tido kat umah..pagi tadik after dorang balik aku pun kuar la berjalan2...destinasi???? kedai mamak kat PJ tempat 1st time kiteorng kuar makan... b4 tu trus ke Shah Alam dulu.

Terasa teringin plak nak gi SACC Mall...maser bln 2 aritu aku gi Pejabat Penilain....nampak SACC Mall ngan Kompleks PKNS yang berdekatan...maka aku pong pergilah...SACC mcm tempat lain gak...banyak kedai2 kecik...owang pun x ramai sangat...hajat di hati nak mencari tudung instant dari Butik Anggerik Avenue..... tapi x delah cari yang beratus...pilih2 berkenan kat satu tudung sarung....mula2 berangan nak bli yang ader terbelah...tapi macam tak reti sangat nak pakai...so...sbb langkah tidak membuang duitku begitu shj...aku beli yang design biaser jer...

Review...

murah skit dari Ariani...tudung Ariani pada aku susah skit nak dijaga..paling bagus anta dry clean....bagi aku yang tak banyak sangat duit ni ...biler tudung mahal skit tu emmang la sayang....

rege tudung yang aku belik tadi RM60....dari jenis kain lyra...tapi ader corak yang senada...means bukanla warna nye belang2...setakat ader line2 kat tudung...x delah polos sangat..cumer kalau tudung Ariani size muka ader...so...ngam2 pakai..tak yah guna brooch....kalau tudung Anggerik ni besar skit muka...kna pakai brooch... awning plak keras skit...n kata salesgirl tue...awning tak mudah patah.

So...my MIL kalau nak cuber tudung jenama lain..bley la kiteorng bwk ke Butik Anggerik Avenue di Sacc Mall or PKNS Shah Alam....skang ni my MIL mmang banyak koleksi tudung Ariani...aku...cukupla ader satu....kna kumpul skit2...hihi..

pastu gi kompleks pkns shah alam...ader banyak booth baju kat tgh2 nye...memang plan nak belik blouse...lastweek maser nak gi zoo...husband tanyer...tak de baju baru lain ker???? cinnyer aku memang da lamer tak beli baju blouse....lastweek dapat sepasang kat Bangi...arini nak carik lagik...2 ok....1 tak muat...huhu...melayang duit...saper yang untung??? anak sedare aku ler....maner2 baju tak muat memang aku bagi kat depa...drpd tgk baju tu terbiar je...baik bagik orang...kadang2 anak sedare aku yang djh 3 pun muat baju aku....cuber bayang ....

pastu gi PJ....pusing2 ...aku raser mamak kedai makan tu da balik India...tak der jumper pun....tak ingat kedai maner satu...tapi raser2 macam da x de...aper lagik...makan la kat tempat lain...kat foodcourt area PJ galk....Zainul Nasi Kandar kat PJ Newtown..rame btul org...cumer tempatnye panas sikit. tapi best la jugak...cumer tekak jawa aku ni tak bley makan nasi kandar banyak2...

Pastu gi Digital World...kat depan bangunan yang runtuh kat Seksyen 14...sbb husband nak beli Portable Hardisk....aku nekad...kalau dapat kuarkan duit KWSP untuk beli umah...aku nak guna kan 2k untuk beli laptop...bestnye kalau ader laptop sendirik...

Hadif kepenatan...n skang dia da tido...pasni nak makan malam ngan mi hailam sarapan pagi tadik....tanda kertas exam...goal......siap malam ni...sok pagi....keje paling tak suka nak buat iaitu iron baju....huuuhuuuuuu