Search Nornilia's Blog

Zoo Negara

Wah!!!!! Bestnyer semalam Hadif dapat pegi zoo...nak pegi zoo ni da lamer trtunda..memula nak bawak maser bln 3...tapi husband patah kaki...pastu da baik kaki H1N1 plak...skang ni baru dapatla pegi.

Zoo bukak kul 9.00 pagi...tapi kiterng sampai kul 10...parking banyak lagik..tak perlu jauh berjalan...tiket RM25 dewasa...Hadif free (bwh 3 tahun)






Gambar memang banyak snap ..tapi tak sempat nak edit kat Photoshop..kalau nak upload sumer mesti lembap jadinye blog aku...so...frenz...u all bley la browse kat my Facebook k...banyak lagik gambar kat sana.







Semalam Hadif saje jual mahal bile nak tangkap gambo...nyampah tol>>>>> tgk tu muka budak kontrol encem...hihiiii....semalam pakai baju soldier..pastu masuk2 tgk ader topi soldier..belikan la untuk dia....so lengkapla kelengkapan soldier untuk Ahmad Hadif.




Kalau nak naik tram bley gak...bayaran RM 4 kot...tapi aku x naik..ingat nak naik after siap pusing...malas plak...jalan je la...






Orang paling suka mestilah Ahmad Hadif. B4 ni Hadif tgk kat tv je..kalau tak pun tgk dlm buku2 kesayangan dia ni je...yang Hadif slalu tgk...dog....horse...monkey (blakang umah kat kg ader banyak)



So....Hadif excited btul...kalau dia kecik lagi mesti x de perasaan...disebbkan da besa n da pnah haiwan2 tu...so dia lagi suka..





Banyak la haiwan Hadif nampak...badak...elephant...lion...zirafah..,tortoise...snake...donkey...horse...seladang...monkey..mawas..





Biler balik pun dia bley citer kat atok , nenek, nyai binatang yang dia nampak...



siap cakap lagik "atok....amad nampak badak...badak tak sok gigi...badak tak kumur2..."






hihi..da memang keje badak berendam Hadif2....tak payah nak kumur2...dan biler nak balik tu susah sangat nak ajak balik nak tgk badak...nasibla ader maser tu badak berendam..dan dia x perasan...klaau tak..jenuh la nengok badak je...






Bestla kat sana...kemudahan pon banyak...tandas bersih...surau besar..kedai makan pun byk...tapi mahal la skit..kiterang x makan pon kat sana..da breakfast makanan berat..so bley bertahan lagik sampai ptg...





Aku bawak nugget dr umah...tapi trtinggal dlm keta.so after kuar baru makan...kat dalam makan icecream...popcorn je..



tapi semalam 2 kali aku nampak haiwan2 yang tgh wat "projek"...hihhhhhhiiii...memula nampak kura2 gergasi dok syok...pastu gi kat ape centre....aderr lagi asyik kat atas pangkin...huhuuu...........bodoh 40 hari...kuang .....kuang...kuang........


Aper review kami ?????????





Sesuai untuk bawak anak jenjalan..kalau bercinta tu...x tau la...


harga tiket worth it..


bley pegi lagik...




cumer kaki aku bertambah sakit sbb kasut scholl aku x seselesa yang diharapkan...
maybe sport shoes kasut yang paling selesa untuk aktiviti berjalan ...huhuhhh





0 Responses