Search Nornilia's Blog

Weekend yang Dinantikan

Hari ni sudah Ahad...esok Isnin...da skul...Nexweek skul 4 hari je...sbb Jumaat da start cuti untuk Deepavali sampai Isnin...

Semalam pagi ader LADAP di UPM...Pemantapan P&P...bestla lecturer tu bagi..kalau x ...mesti mengantuk dari pagi sampai tengahari...balik LADAP gi kenduri kawin anak cikgu kat sekolah ni...buat di Dewan Presint 16...da 2x gi wedding kat dewan2 di Putrajaya...tensennye sebab mesti ader tempat menarik untuk budak2 main...aperlagi...Hadif tak nak masuk la plak...nasib kebetulan aku datang pengantin nak diarak masuk dewan...so ...senyap skit biler dengar kompang....da masuk dewan nak plak tgk org2 kompang tu dkat2...pujuk2 dpt la dok kat tempat yg aku pilih...pastu dia leka la tgk org main kompang...

Lepas Asar aku gi umah aku...buang segala sampah2.....banyakla plastik hitam yg kiteorang kumpul dpn ruang tamu....pasni nak sapu2 habuk...basuh last nanti bile da wat reno...semalam jiran baru aku tegur kiteorng..tny biler pindah...husband cakap nak wat pagar dulu...dia cakap kalau nak wat pagar cakapla kat dia....boleh share...sbbnye dia pun bela anjing...faham x pe....

Lepas Maghrib gi umah abang aku..open house...dia jemput kawan2 dekat je....tapi makanan skit punyer banyak...main dish...mee kari...barbeque ayam...kambing...udang..hotdog....side dishes a.k.a desert....cheese kek...2 biji...dadih..puding koktail..popia....makan2 ...sampai perut pun x leh nak makan...balik kul 11.....dgn membawa bekalan2 yang lebih...so...pagi tadi aku breakfast mee kari....

Open house umah abang aku dilatari ngan nyanyian lagu2 Tamil sbb jiran selorong dia wat party..agaknya birthday party or kenduri sempena deepavali.......

Pagi2 tadik aku gi pasar borong sorang....arini aku x belik ayam...kalau bley nak banyakkan makan ikan........

Balik umah start mengemas umah..aku buat yang basic je...pastu masak..sambal udang petai...( da lamer giler aku x masak petai).........kailan goreng ngan sup bebola tenggiri...bebola tenggiri tu buat sendiri...

Pas makan ni baru bley rehat jap.
0 Responses