Search Nornilia's Blog

Selesa Beach Resort Port Dickson

Ni entry review untuk hotel yang kiterang dok kat PD lastweek...Bawah ni gambo bilik...type superior club.....RM 260++ katil x de double..so husband cantumkan jadikla double gak. Gambo kecik tu Hadif...dari balkoni yang mengadap swimming pool.



Ni pemandangan dari parking lot...bercirikan Minangkabau.



Gambo atas ni aku ambik pagi2 dari balkoni bilik...so ..tak dela orang2 swim kat situ...cantik je pemandangan...cume dr bilik ni x jelas sangat laut...cume dapatlah dengar bunyi ombak...bley berangan jap...dok kat balkoni sorang2..


Oleh kerana kiterang nak bilik mengadap laut or pool...so ..kali ni memang kna jalan jauh dr lif...memula Hadif macam nak nangis gak biler lalu tempat sunyi ni...nasib da lalu beberapa kali ok la..nak mengangkut barang la leceh..jauh!!!!
Bilik ok la...bath tub ader..bley berendam....cumer takleh iron baju dalam bilik..nak iron kna gi ironing room...so kiterang belasah je pakai baju x beriron...
Harga bilik inclusive breakfast for 2...so ...dapatla makan...banyak jugak pilihan...pagi tu ader mihun, roti jala, bubur, untuk western cume der tomato ngan marjerin ngan baked beans...pastu aderla roti, ommellete....tapi x amik pun ommelete sbb queue panjang.... desert ader buah n 3 jenis kuih tradisi melayu...overall makanan bley la...
Hadif plak x nak makan...dok mengadap tingkap tgk org main bot pisang..
Kiterang check out awal ..kul 10...bangun tido dapat memo dr pengurusan..mintak guest check put kul 12 sbb hari tu depa banyak dapat tempahan bilik...kiterang pun bla awal gi umah abang aku...
Pasni tak pyah la nak carik2 bilik mengadap pool...adap jalan pong ok gak...bukannye nak dok kat bilik je....lainla kalau berdua dulu...x payah kuar bilik pun x per...hihhhhiiii
0 Responses