Search Nornilia's Blog

Pagi yang Hening

Semalam hari ke 6 pose 6...Alhamdulillah...tapi husband still pose sbb dia trtinggal 2 hari lagi...macam baise sbb pose aku bangun la awal skit....walaupun bangun awal pagi2 ni aku akan rase lg cergas daripada bangun kul 6 lebih...mungkin sbb bangun pagi2 ni...trus je menyapu sampah...gerak2 la badan aku ni....hopefully berkekalanlah aku bangun awal....dulu maser aku mengajar sessi pagi pun kul 5 lebih aku da bangun..


Aku sebenanya nak mencarik design2 kat Deepavali kat Internet...sbb.nye setiap kelas kena buat kad ucapan untuk bebudak yang sambut Deepavali ni...tapi lum carik pun...masuk dulu wat update kat blog...

Citer tentang Facebook plak...ramai da kengkawan lama aku yang sambung PHD kat overseas....bestnye...muda2 da amik PHD.....aku Master pun x lepas lagik....bile tgk gambo2 dorang kat luar negara bestnye...tapi aku rase aku belum ader kekuatan untuk menangani stress biler sambung blaja...orang yang blaja sambil bekerja ni memang kna kuat mental...

Pastu dapatlah jugak melalui Facebook aku tau tentang kwn2 zzaman2 blaja dulu....ader yang sama dan ader yg da makeover...kalau dulu di "U" mereka la antara pejuang2 menegakkan Islam ngan cara berpakaian yang sungguh bagus...tapi la ni aku tgk da wat makeover...maybe dorang ader alasan tersendiri...maybe tak sesuai ngan pangkat mereka yang besar....cumenye aku ingat dulu....cara dorang cakap macamlah jubah je baju yang betul2 menutup aurat....tapi skang gambo siap baju tshirt senteng lagik....yang orang2 biaser mase kat Uni dulu...still mantain macam tu....

Tak kisahlah hak masing2...so..kalau nak berpakaian tue jangan ikut2 orang...hati sebenanya belum nak 100%..aper jadik...kuar je dari tempat tu..terus berubah kulit....kalau yang still qanaah dan istiqomah ngan cara mereka tahniah...tabik la kat korang....
2 Responses
  1. adda Says:

    setuju dgn ailin bab pakaian tuh.. takpe lah memeasing bwk saham memasing. tp mana yg boleh ditegur tu kite tegur lah.. tp nak ngata org diri sendiri pn sama gak hehe (akak la nih)


  2. nornilia Says:

    betul kak adda..saham memasing..saya x heran kalau tgk gamba kawan2 yg memang havock dr dulu..yg pelik tu bile yang warak...maser blaja...kuar bekerja jadi lain..memang x boleh nk judge dr pakaian..cume saya akan teringat akan kata2 mereka biler mereka sendiri da berubah....skali lagi mintak maap kalau ader yg bacer ni terasa...sekadar peringatan untuk diri sendirik gak...huhuuuuu