Search Nornilia's Blog

Macam-macam Isnin

Sesampainya aku di skolah...aku dikejutkan dgn berita ramai cikgu2 tak datang sbb cirit-birit......pg td aku dpt msg dr sorang kawan bg tau dia x dpt dtg sbb cirit-birit...ingatkan dia sorang...nak kata makan maser kursus kat UPM tak jugak....makan kat kenduri kawin tak jugak...sape yang tak pegi pun kena wabak ni...

Jadi biler ramai cikgu tak de...terpaksa la bertapa dlm kelas masing2...sape yg jd guru kelas ...masuklah kelas sendiri...yg tak de kelas...ganti kelas kawan2 yang x datang......dr kul 110 tengahari sampai 630 petang aku bley rehat 50 minit sahaja...memangla maser kt sekolah singkat je....tapi kepenatannya sama macam keje satu hari...biler masuk kelas nak kna control kelas....klu budak2 nakal ..tu yg jadik makin penat....pastu cikgu maner bley duduk dlm kelas (kadang2 buat gak...biler kaki da sakit)......

Tadik mase perhimpunan nampak budak minum ai oren ...Ya Allah sedapnya aku tgk....so...buka puasa tadik aku minum sejug air sarsi sejuk...pas maghrib minum teh panas seteko...........huhuuuuu

Nak tau...petang tadi husband aku bg tau ...jalan kat depan Jusco kat umah aku ni ditutup...tapi dia tak tau kenapa...accident kot...dia bg tau sbb nak suh aku lalu jalan lagi satu....rupe2nye bukan accident...bukak2 tv ader berita 3 penjenayah kena tembak mati.....sah tadik jalan ditutup sbb ade perompak kena tembak...

Mengikut berita...sorang da kena tembak kat genting highlands...lagi 2 kat depan Jusco...sorang tu mula2 nak melarikan diri tapi dpt ditembak....syukur aku x berada di situ...kalau aku lalu kat situ time tu mesti seram sejuk tgk tembak-menembak ni.......

Husband aku cakap dia nampak keta hitam ditarik ngan towtruck polis...berlubang cermin depan sbb kena tembak la tue....harap2 tak de ape2 la lalu situ pasni.......
2 Responses
  1. norlilasamad Says:

    Salam, Ailin.
    Tu lah masa KLila tengok Buletin Utama malam tu. Bila keluar berita tentang penjenayah yg ditembak kat situ, teringat Ailin. Rasanya dekat dgn tempat Ailin. Betul pun...
    Biasa la KL. Kadang2 tu ingatkan tembak betul2, rupanya tgh shooting...


  2. nornilia Says:

    Jusco ngan umah ni tak sampai 1 km pun...tp oleh kerana kawasan ni sentiasa ramai orang..malam2 pun terang je...x delah takut sgt..kalau kat kg mesti saya da seram