Search Nornilia's Blog

Exam Week

Minggu ni merupakan minggu final exam...budak2 exam..cikgu pening tanda paper...Alhamdulillah kali ni aku tanda paper berjalan lancar...walaupun sesekali aku kena menaruh "minyak cap kapak" kat kepala aku ni...huhuuuuuuu

Paper BM penulisan..satu kelas da siap...tapi aku x finalise lagik..aku tulis dulu mark guna pensil tgk overall 2 klas perlu ditambah or dicheck balik ke tidak...

Paper Matematik da siap...paper djh 2 sennang tanda...cumer aku x tau nak bg consideration ke tak kat beberapa budk yang x siap jawab...

Paper Bm selalu jadik masalah n rase r geram je biler tanda...adakah aku x ajar bdk2 ni????? adakah aku x cukup ajar???? adakah aku x pandai mengajar???? itu yang bermain di fikiran biler aku tgk paper bdk2...

Kalau yang ok tu ok la....b4 exam cikgu dok cakap cara nak wat karangan catatan...tapi masih ader yang x ikut...buat macam karangan biaser...da cikgu cakap karangan kena ader perenggan...buat jugak satu perenggan...pening cikgu!!!!!!!!!!!!!!!! itu baru tgk appearance karangan blum bacer lagik isinya..........

Ada gak budak2 yang bukan Melayu bley buat ayat yang bagus....dan ramai jugak bdk2 yang Melayu yang x nak dengar n ikut cakap cikgu..........Bahagian ulasan.....berbuih mulut cikgu cakap ayat pertama macam ni macam ni.....tapi ader gak yang buat bender yang sama.............

Pas exam ni ader beberapa minggu ni aku akan buat lagi banyak latihan terutamanya bahagian C paper BM iaitu Ulasan....Tak delah cikgu tahun dpn tanya [lak...saper la cikgu BM dia ni....dok salin balik ayat daripada petikan..itu bukan ulasan....berpandukan perbuatan baik or negatif kna carik nilai murninya dan pengajaran...


Biler bina ayat....buat ayat yang terlalu umum...padahal kat gambar macam2 aktiviti orang buat...

Tahun depan x taulah aku dicampak ke maner>>>>>>>>>ke sessi pagi kah???? di sessi petang kah???????? ajar matematik kah??? ajar Bm lagi kah???????? Ntahlaha....cume harap2 nye r aku x dicampak ke sekolah baru.....sebab tahun depan aku da pindah kat umah btul2 depan sekolah ni........janganlah aku dicampak ke sekolah lagi jauh. Sebenanye sekolah baru tu pun x delah jauh sgt...cumer sbb da beli umah kt taman ni....biarlah dkat trus.

Kengkawan aku yang keje kat ofis ...mesti kelakar bacer citer aku ni...ye la depa keje kire duit kuar masuk....wat akaun....aku buku lejar pun x der....buku latihan je banyak...hihiiiiiii......agaknya kalau aku nak keje partime jadik account assinstant ke ...ader org nak tak???

Pikir nak carik side income untuk menambah income yang ader....tetapi tidak menjejaskan profesion aku skang ni...kalau tak pun aku jadik Jutawan Internet!!!!!!
2 Responses
  1. saye siap mc dah smlm kang..ttiba mata berpinar..itu blum tanda paper lg tu..mau pitam trus.hihihi


  2. nornilia Says:

    huhu...arini dapat lagik 2 set paper..bm pemahaman...sng skit...bulat2....tapi paper karangan tak abeh lagik