Search Nornilia's Blog

Cuti2 @ Port Dickson










Dah lamer giler x pegi bercuti..last bln 6 tahun lepas PD gak..tu saje la destinasi percutian yang kami mampu pegi wat mase ni.....raser dpt gi PD pun bestnyer...hilangkan kejap penat keje selama ni...

Aku tempah carrot kek sempena hari jadi ku yang da lamer lepas...so...dapat bg makan ramai skit owang....memang sedap kek tu...pastu wat puding koktail n goreng nugget untuk anak2 sedare aku...

Aku bertolak kul 1000 pagi...ingatkan jalan sesak....Alhamdulillah sepanjang jalan ok je...sampai2 terus gi umah abang aku kat Telok Kemang....lunch kat sana....lepak2 ..kul 3 kiteorang check in kat Selesa Beach Resort...jaraknya cume beberapa km je dr umah abang aku...saje...da lama x merasa tido hotel........ petangnye turun ke pantai kat hotel....aku n husband je yang mandi...kali ni Hadif x nak jejak air pun..menangis macam ape...last2 dia main je pasir ngan tools pasir yang dia bawak..

Hadif pun sebenanye demam...tu mood nak mandi pun x de..selesema lagik...sbb da book bilik pegi gak....malam nye gi umah abang aku balik..jiran belakang umah dia ader open house...makan free lagi...pastu balik hptel tido......

Pagi tadik after breakfast..jalan2 kat pantai..pastu kemas2 barang n balik semula gi umah abang aku..pagi ni mandi kat laut dkt umah abang aku plak...ingatkan Hadif nak lah mandi biler tgk abang2 sepupu dia mandi...tapi sama je..kiteorang sume da masuk dalam air...still tak nak mandi lagik...biler tangan bye kotor suh aku amik air pakai baldi dia...sabau je la,...

Balik2 abang aku tgh bakar kambing...lamb chop gitu...pastu ader ayam panggang ngan ikan kukus..ikan skit punye besar......yang ader cume aku n kakak aku yang kat cheras je...yang lain x jadik nak turun....aper lagik...husband ku melantak la 6 keping daging kambing...sendawa pun bau kambing...aku makan gak...dagingnyer pun x delah sekuat bau daging kambing kampung...sbb abang aku cakap ni kambing Australia....kurang lemak kot...n kambing muda....

Da kenyang makan...rehat2 ..kul 3 bertolak balik..balik ni pun macam2 aku bawak....bertukar2 makanan yang kakak aku bawak....kire sepanjang kat PD x de makan kat kedai...cume tadik on d way...singgah kat kedai depan jalan amsuk ke kuartes UPM ni...terkenal ngan kuih koci nye yang sedap....tapi bile sejuk...santan cair yang membalut kuih tu da jadi keras gak....

Gambo x de upload lagik...kna tunggu Hadif tido dulu...

Best raser dapat mandi laut...walaupun muka ku pedih kna air masin.........macam Jacuzzi bile ombak mendesah......
0 Responses