Search Nornilia's Blog

Best Weekend


Bole aku katakan semalam aderlah sabtu yang paling best1!!!!!!!!! Early morning aku da siap2 untuk pegi berjalan-jalan hari ni...kiterang kuar umah kul 8 lebih....breakfast di kedai mamak dekat ngan umah...pastu straight gi Zoo Negara..

Balik dari zoo sajer nak jalan2 kat Kampung Baru....da lama btul ttak gi Kg. Baru....rasenye last aku gi kg Baru 3 tahun lepas....itupun sbb ader kenduri di umah sedara sblh husband...after kawin tu je la kot peginye....

Disebabkan da lamer x pegi....jalan pun terpusing-pusing...nasibla Hadif da lena sbb pnat berjalan di zoo....memula salah masuk simpang...aku pun x biaser sangat ngan jalan2 area Bukit Bintang...sebenanya mula2 da nampak signboard Pusat Bandaraya..tapi ntah macam maner trlepas plak....da trsekat kat area Jalan Imbi...punyerla susah nak dapatkan Jalan Sultan Ismail...pastu sampai depan Lot 10 sepatutnya da btul jalan...salah balik...last2 kuar ke JAlan Tun Razak semula n masuk ikut KlCC - Jalan Ampang - Jalan Sultan Ismail - Jalan Raja Laut -Kampung Baru..

Huhu...lamer la gak pusing2...tapi sbb tak de nak kejar aper2 ...x delah tension sangat....cumer husband la.....dia yang pnat drive...biler da sampai Jalan Raja Laut ok la...jalan tu da biaser lalu maser keje kat Al Jeffrii dulu.

Sampai Kg Baru ...husband gi solat Asar dulu...disebabkan da sampai sana....so...nak la makan nasi lemak antarabangsa yang terkenal itew....tgk2 jam baru kul 5...singgah minum jap kat kedai belakang masjid...minum teh...roti bakar n mee goreng share...pastu nak carik lokasi nasi lemak plak...search kat internet da tau nama jalan...tapi lokasi nyer tak jumper...

Rupe2 bile dapat tgk dromoz....simpang sblh je ngan Masjid Kg Baru...aper la...maklumlah orang x de GPS....kalau ader GPS senang la....sampai kat depan tu...lum bukak lagi..kul 6 baru bukak...kedai nye sempoi je...tapi meja cepat je pnuh...dok je la kat mane2...dapatla kami makan nasi lemak antarabangsa...

Ist time makan kat sini...maser keje kat KL lagi...aderlah kisah di sebalik macam maner bley makan kat situ...n aku ngan husband yang tau...tapi skang ni dia cakap..."Ahhhhh malas nak ingat...da kawin pun...da ader Ahmad HAdif pon..." hihi....mesti kenangan x best...hihiiiiiiii

Sampai umah kul 7 lebey...letih btul...tapi best...pasni kiterang nak gi plak kedai mamak kat PJ Oldtown ....iaitu tempat makan 1st time kuar makan samer....kuang3......maser tu aku da abis blaja tau.....
0 Responses