Search Nornilia's Blog

Wedding of the Year

Apa yang boleh aku katakan wedding of the year??? sbb nye aku kena pegi majlis kawin depa sebanyak 4 kali...

Inilah kronologi majlis...mula2 aku ingat 2 majlis je..

Jumaat pagi
Upacara bernikah ...mula kul 930 berakhir kul 1130...aku sebenanye risau gak bawak bujang aku ke majlis rasmi mcm nikah ni...ingat lagi..dulu mase aku nikah aku dapat tgk drpd video yang muka father in law aku risau tengok Husna menangis mase nak majlis akad nikah.....tapi hari tu....Husna da besa....tapi bertambah da cucu2 abah yang macam2 perangai...
Hadif mula2 ikut husband aku kat luar...pastu nak ikut aku plak..aku da geram je....bile dia bole lalu je depan orang...n FIL aku tgk je kat dia...nasib la husband aku pandai jaga anak...selamat la dia kat luar .....anak sedare aku plak melalak..huhu......

Malam Sabtu
Upacara berinai...diarak..dipikul...bunga api..mercun...merenjis...makan.......

Sabtu tengahari.
HUhu...tragis2 ...kena tunggu dekat sejam sebelum diarak dengan kompang n pengantin dipikul lagi sekali...kat orang2 muda mulut je bising...tapi kesian nenek2 yang da x larat nak diri lama2...dengan cuaca panas terik....berdiri di tepi jalan .tanpa ade satu kerusi pun untuk duduk..tapi aku n some of my relatives...ambik kesempatan melantak dulu....sbb nye budak2 kecik ni da kelaparan..ape lagi pas suap depa..suap mulut sendiri plak..huh....letihnya

Malam Ahad..
Mula2 tak nak pegi...pastu MIL da tulis siap2 nama kiteorang tersenarai dalam 25 seats yang diperuntukkan untuk family kiteorang....pegi jugak....Dinner kat D Village RESORT Ayer Keroh

Nasib la raya kali ni banyak gak baju baru yang aku buat n bawak balik...kalau tak recycle la baju2 lama....Alhamdulillah Hadif tak meragam sepanjang majlis2 tu...cume kalau dapat sekelumit ucapan terima kasih daripada yang empunya majlis mesti kurang sikit kepenatan
0 Responses