Search Nornilia's Blog

Taklimat UPSR

Petang semalam aku ade taklimat UPSR...mula2 ingatkan pagi...rupe2 nye ptg....nasibla sekolah tu calon upsr tak ramai...77 orang je....so buat kat dewan....lega...nampaklah muka member2 lain...kalau dok kat kelas boring.,..

semalam buatlah claim...isi borang akuan simpan rahsia rasmi....etc...abis kul 3.45...1st day aku kena ikut ketua pengawas pegi amik soalan kat bilik kebal....mase hari tu...aku bley claim dari umah ke bilik kebal je...tapi oleh krn ketua pengawas tu umahnya dkt umah aku je...so...dia akan amik aku kat umah...tak payah drive...balik pun sama...eskot bawak krtas soalan...cumenye aku kna kuar seawal 6.00 pagi...

Hari kedua kalau SJK tak dapat balik awal...tu yang x best skit..kalau SK bley balik kul 9 lebih..kita kna tunggu sampai kul 1.00...n hari ke 3 ada ujian aptitud....aku agak macam dulu2 ujian pengesanan kot..agaknya lah.........so...kna stay sampai kul 4.00...

Aku da survey tempat untuk solat...sbb gap singkat sgt..nak kua ke tempat lain memang x sempat rasenye.....pihak sekolah bagi bilik kaunseling kat pengawas2 berehat...so bolehlah sembahnyang kat situ..sbb tgk ade tikar getah,...kna gak pikir sbb kat SJK
0 Responses