Search Nornilia's Blog

Survey dan Survey

Before amik kunci umah aku gi survey perabot lagi...ntah kali ke berapa masuk kedai "popa" kata Hadif..

Kali ni aku gi 2 kedai...mula2 gi satu kedai kecik kat pekan Seri Kembangan..tapi pilihan x banyak...pastu aku gi kat Perabot SK kat Taman Bukit Belimbing Balakong... suka gak gi sini sbb showroom besa. banyak pilihan...

Maka kami pun mensurvey la perabot yang ada....hihi..mula2 cakap kat salesman ni...

Awak tun jukkan saya sofa yang bawah 2k je.....watpe nak tgk yg mahal2..emmang x beli

Dulu aku x pandang ke sofa 3+2+1 ni...konon2 nak beli sofa L-Shape je...tapi bile difikirkan...family aku n husband memang besa...bile datng sekali ramai x kan nak berempet dok kat sofa L shape je

So skang ni aku memulakan pencarian semula mencari sofa 3+2+1....adelah yang berkenan di hati...tapi x booking lagi pun..aku nak tgk contoh material fabriknye...tadi orang kilang tak hantar lagi....Oleh kerana sofa ade yang berkenan ...so ..tgk2 sekali katil n meja makan...

Bolelah regenye...tapi 3 barang tu da 4k++ la...duit belum difikirkan lagi..tapi insyaallah adelah korek sana sini....

Ingatkan pas amik kunci aku nak ke Bukit Dukung kat Cheras plak....abang aku ade beli kat sana n rege pun bole tahan...tapi pas solat zuhur...terbongkang tido....bangun2 da ptg...gi PARAM je KAt Seri Serdang...

Insyaallah besok kiteorng survey lagi...hhuu..best tgk2 perabot ni...pastu cakap kat salesman tu...

"Ok la..kiteorang survey dulu..kalau I berminat I datang lagi ..."

(ayat standard bile nak kuar dari kedai perabot)

PAstu singgah ke kedai lampu plak..cantik2 nye lampu....menjamu mata lagi...tgk la lampu yang corak2 moden skit...sbb kiteorang ni "muda" so taste kami bukanlah kepada jenis yang berjurai2 macam chandeliar tu...aku suka yang simple n ringkas........

Kalau bole kat ruang makan aku nak carik lampu bentuk bulat je...selalu gi umah orang ruang makan je guna"chandeliar" tu....aku pegi umah anak sedare aku kat Batu PAhat...n aku suka sangat tgk dia hias umah dia ngan konsep minimalis....simple sangat tapi cantik....diapun memang kreatif la,...mase belaja amik kos rekabentuk industri...makcik dia je yang "kayu"...n ru,ah dia tu menjadi insprirasi kpd ku..........wakaka
0 Responses