Search Nornilia's Blog

Sessi Catwalk Tamat

Ape tu sessi catwalk???? bukannye aku jadik model...memang aku x cukup inci pun da jadik model....

Arini last day UPSR. Alhamdulillah aku sampai awal ke sekolah..kua umah 640..kul 7 da sampai kat sek tu>>>awal bebeno.Tapi aku lepak dulu dalam keta. Baca ape2 yang patut.

Sessi siang tadi memang kena stamina yang tinggi untuk meneruskan "catwalk". Bile da tengahri macam nak seret je kaki ni. Waktu lunch aku ngan sorang member ni siap tido kat bilik kaunseling dia. Orang lain pi makan. Tak dapat tido pun.Cuma baring je.

Mase Ujian aptitud aku kua jap untuk solat. X larat aku 1 jam setengah berdiri je. Tapi aku frust la Ujian aptitud dalam bahasa tamil.X leh nak try2 buat. Yang bernombor bolelah buat.Ujian ni macam Ujian Pengesanan la dolu2. Sape murid bijak bolelah masuk SBP...aku dulu mesti ujian ni aku failed sbb tu cikgu aku dulu x bagi pun borang SBP kat aku. Walaupun aku dapat 4A sama macam kawan aku..Mase tu straight A's ialah 4A. Tapi rezeki aku.Mase PMR aku dapat 8A 1B tapi dpt masuk Kisas.Kawan aku yang tu dapat sama result tapi kena tendang n sekolah kat kampung sbb Sains dpt B...Akupun dpt B sains.Tapi rezki dpt masuk SBP gak.

So cikgu2...janganlah anak tirikan anak murid anda.Kalau murid yang x disangka2 dapat keputusan yang baik..berilah keadilan. Kenapa nak pilih satu je...sedangkan yang lain pun dpt result yang bagus...Kesannya sampai ke tua aku ingat peristiwa tu.n now both of us jadik cikgu...cume dia cikgu sek menengah aku sek rendah...tapi gaji aku maybe tinggi skit dari dia..nak menyedapkan ati ...hihiiiiiiiiiiii

Sambung balik....mcam2 jawapan murid aku tengok...dok sek tamil 3 hari aku belaja 2 patah perkataan

pencil kilavi (lebey kurang la) maksudnye ...letakkan pensil
Mujiem...zero

Tadik abis kul 345..tapi aku dapat balik kul 430 sbbkan masalah claim. tapi da settle da..balik tadi keta banyak kat Bandar Puteri Puchong...aku rase perasmian balai polis bergerak kot.Coz aku nampak ade banner gambo Hishamudin...mase tu tgh sidang akhbar.agaknya hishamudin yang datang kot.

N balik pihak sekolah tu bermurah hati bagi kat kiteorng sume KFC...sume bdk2 djh 6 pun dapat gak...maybe sponsored by their PIBG.

Tamatlah sessi catwalk aku....n total claimed aku cuma RM 150 lebey je. Bolelah...bagi orang2 yang x dapat bonus macam aku ni
0 Responses