Search Nornilia's Blog

Restoran Nasi Ayam Penyet

Da lama aku tak wat entri untuk bujang aku ni....

Malam ni kiteorng makan kat luar..lps buka kuih kat umah ...aku memulakan perjalanan ke kedai2 perabot lagi....jemu kan asyik gi kedai perabot...tapi belum pun wat ape2 step untuk dptkan nya...hihi.biar puas hati baru beli..

Kiteorng pusing2 la kat area Bandar Puteri Puchong untuk makan malam...aku nampak signboard nasi ayam penyet...makanan indonesia....pastu husband aku tunjuk lagi satu kedai yang dia pnah makan iaitu BumbuBali...

Dia pun search la restoran tu camne....setelah search ...huhuuuuuuuuuuuuuuu....tak pasti kehalalannnya........Hadif da 2, 3 kali bile naak makan.........pusing2 masuklah gak kat nasi ayam penyet........husband suka...aku kureng skit...sbb kering je makan..lauk pun da banyak abis...takpela sekali sekala.....kesian Hadif terpaksa la makan nasi putih semata.......

Kiteorng makan:

nasi putih 3
ayam penyet 3 (ayam goreng, tauhu , tempe, kangkung, sambal belacan) satu set rm7
telur , tahu , tempe penyet RM 3.50 (ingatkan untuk HAdif, rupenya telur rebus, da x nak makan
sup rawon (sup lembu , tapi itam kicap, ade lada sulah)
air.....aku punye air ntah ape2 ntah.....jus epal,....tapi campur2 la
nescafe ais
milo o ais

n bilnya.......RM35.50


Mahenye.............pasni carik kedai lain la.aritu kat Village View RM34.........banyak lauk dap[at.........tak pe la...sekali sekala tukar angin......
0 Responses