Search Nornilia's Blog

Pagi Yang Kelam Kabut

Hari ni merupakan hari ke 2 aku jadi pengawas UPSR...sepatutnya aku drive hari ni..Aku kuar umah kul 6.40 pagi..Kire awal la tu...kalau jammed pun aku rase still sempat sampai b4 730.Tapi bile aku sampai kat traffic light dari seri kembangan untuk ke tol LDP Puchong, aku tengok sume keta u-turn. Apsal????????

Mula2 aku nampak bnayak keta berneti tepi jalan.pastu motor2 sume berenti. takkkan pagi2 buta polis wat road block. aku nampak polis bagi arahan suh u-turn.

Aduh.......mesti aku kena lalu jalan lain untuk ke Puchong....Equine---Puncak Jalil---Kinrara---Puchong...aku tak tau jalan lepas KInrara...aku pun balik semula umah...husband aku mesti anta aku ke Puchong..

Nasibla dia d siap2 mandi...Hadif pun da bangun.Cume kesian la kat HAdif...mula2 suka sangat pagi2 dapat naik keta...pastu melalak la sampai sekolah....nak wat camne..kebetulan pagi tadi husband ade fisio kat Columbia Asia...so after anta aku trus gi hospital yang berdekatan je ngan sekolah tamil tu..

Aku telefon siap2 ketua pengawas..rupe2nya dia pun sangkut n lalu jalan Kinrara gak...bezanya dia kua umah kul 615..so sampai lagi awal la,..

Sampai separuh jalan aku masih tertanya-tanya ape yang berlaku.n bile sampai sekolah aku tanya sorang cikgu ni dia cakap paip bocor n air melimpah ke jalan..maybe airnye deras n membahayakan kenderaan..

So pagi tadi sampai skul kul 740...alhamdulillah jalan Kinrara-Puchong belum sibuk sangat..kalau tak lagi lambat la sampai...lagi sorang cikgu sampai kul 800 pagi..

Aku balik tumpang keta ketua pengawas lagi..nasibla umah dia dekat ngan umah aku..cume aku terpaksa ikut lagi dia ke bilik kebal...sampai kat bilik kebal rupe2 nya ade ketua pengawas yang sangkut gak..n sampai skul kul 900 pagi...ape nak buat...penyelia kawasan yang hantar kertas soalan n mulakan exam...

Itulah mase2 borak ngan ketua pengawas tu dia banyak cite ..pasal exam ni.kalau ade emergency ape nak buat..ada pelan kontigensi...n dia cakap sume balai polis yang berhampiran telah diberikan maklumat tentang keta2 yang akan bawak n hantar kertas soalan..so ape2 pblem mereka akan terus beri bantuan..n kalau ade emrgency n ketua pengawas tak dapat hantar soalan ke bilik kebal...ketua bole pegi ke mana2 balai polis n serahkan skrip2 jawapan ke balai ....

Banyak jugak la yang aku belaja bile jadi pengawas ni...doa2 esok tak delah masalah ape2...sampai petang plak tu...alhamdulillah 2nd day nni ketua banyak consider kat kiteorang...bagi rehat lebih skit.....

tunggu.......sok dapat KFC ke tak dari skul tu...hihi..sebabnya kiteorang x makan...yang lain ade breakfast everyday...so..kalau depa baik hati dapatlah KFC....
0 Responses