Search Nornilia's Blog

My Little Prince Charming

Hadif.......Raya 08...bersama Family Melaka







Raya 07...kat Melaka jugak..hadif ngan atuk nenek...kak nana...abg acip...abg amad


Da lama aku x wat entri untuk anak bujang aku.


Baju Melayu Raya ade 3...tapi satu je yg ok..satu kecik...satu beso...so satu je la...lagipun nak suh dia pakain baju melayu susah tul.

Hadif ni mewarisi neneknya yang sangat peramah..ngan sape je yang masuk ngan dia...mesti ditegurnya...

slalu kalau berenti kat trafiic light...tetiba dia ketawa sendiri mesti tgh tersengih2 ngan diver lain...x kire la melayu ke cina ke India ke...layan je..
Kiteorang ajo dia cakap assalamualaiakum...tapi dia cakap "alaitum" je la kalau nak gi mane2...



Ade satu malam tu dia nampak kawan dia kat umah ni...so sibukla cakap kat bdk tu alaitum...alaitum...sampai la bdk tu jwb...tapi budak tu x jawab..last2 uncle dia jawabkan baru nak masuk keta...

Pastu gi kedai perabot cina....salesman tu kebetulan kuar mase kiteorang masuk keta...dia pun babai la Hadif...HAdif ngan ramahnya...."alaitum....."...........huhuuuuuuuuu....Hadif memang 1 MAlaysia la...


Dia lagi suka ngan abang2 Bangla...a.ka. yang muka agak2 macam shah rukh han la...kalau orang tu layan dia...lagi la....peramah jadinya...

0 Responses