Search Nornilia's Blog

Masalah Masalah

Arini aku amik kunci umah daripada owner lama..kiteorng masuk umah tu guna rental term la.Urusan di pejabat tanah x settle lagi...Da sebulan lebey proses kat situ tak settle2. Abang aku cakap ..kalau kerajaan persekutuan skang proses cepat je. Contoh Perbendaharaan, KWSP...tapi bile sampai ke kerajaan negeri...x paham la awat leceh sangat..dia yang dok kat Kedah pun mengalami perkara yang sama

Kiteorang ingatkan tuan umah tu memmang da clearkan barang2 dia...ni sama je macam lastweek kiteorng tgk...tempak letak colok pun x angkat lagi...harap2 pasni kiteorng buang x delkah terkena ape2..

YAng aku menci sesangat tu......kedatangan kami disambut oleh salakn 4 ekor anjing di kiri kanan umah tu...tensen betul la...satu lorong tu tau agaknya kalau ade orang datang ...yang aku x tahan sesangat tu...anjing tu tak ditambat plak...bile aku lalu je...berkejar dia ke tepi pagar umah aku...kuku dia siap masuk kat bahagian umah aku...

Aku takut pasni aku yang tergezut ..bukak2 je keta anjing kat sebelah pagar...geram2...ape lah aku nak buat ngan anjing2 tu...

ABang aku cakap tembokkkan tinggi je sebelah umah...cume nak buat trus pagar tu kna tengok kos nya...kalau bagi racun rumpai tak baik plak...

Tapi kan...tadik aku bacelah ayat "Summmum bukmum..." tu........pastu anjing bulldog tu tgk je aku...tak plak menyalak2 macam giler....dalam hati aku cakap mesti anjing ni da terkena bacaan aku tadi...

Dalam umah tu husband aku cakap bolelah kita hias bagi cantik....skang ni kita kena pikir cara hati x sakit tgk anjing berlari-lari kat kiteorng bile lalu je depan umah...

Dah la tu..bau plak...dulu mase aku survey umah...x de plak di dog ni menyalak-nyalak...

Ade sape2 tak ader idea camne nak settlekan masalah anjing ni...???????
0 Responses