Search Nornilia's Blog

Jus Kurma Susu

Ok...ade permintaan untuk resipi jus kurma susu dari mama damia...

aku amik resipi tu dari blog kak hana...aku tabik tul la ngan dia...sume masak nampak sedap2....adakah aku akan juga jadi begitu jika tercampak ke negara lain??????.....erm..tak taula

Simple je resipi tu...resipi asal ada kat sini

tapi aku buat sume taram blend sekali je..

Bahan-bahan

Kurma ikut suka hati (rendam 15 minit supaya lembut. potong kecik2 biar senang hancur)
susu segar (sedap guna susu HL)...pnah gak guna susu cair
Gula sedikit
Air
Ais

Cara-cara
Blend sume bende tu....kalau Kak Hana buat adelah step2 nye...tapi bahan2 nye memang itu aje...

Jus ni bagus untuk sape2 yang susah nak makan kurma....memang sedap sangat...bile kita blend ade buih2 macam beli shack kat kedai...

Sape2 yang preknen amalkan makan kurma supaya anak jadi pandai...n bagus untuk naikkan hemoglobin darah...n bagi tenaga untuk proses bersalin...
0 Responses