Search Nornilia's Blog

Facebook Ok X Ok?

Skang ni aku rase golongan muda sume da ramai yang menggunakan facebook. Aku pun baru start berfesbuk ni last year...

kebaikannya dapat contact balik kwn2 lama...cumenye kalau yang da kawin tu pandai2 la jaga diri.Memang best guna facebook...tak payah guna sms kkalau nak berhubung.bil internet memang dah fixed...banyak mana pun sama..

Tapi skang ni macam kesan buruk akibat facebook....

Dalam berita minggu ni...ada remaja murtad setelah berkenalan ngan mubaligh kristian di facebook.....memang ada orang kata facebook ni dicipta oleh orang YAhudi..

Pastu bole melalaikan..jangan mare la ye kalau yang bace dia "giler" farmville ke "Mafia Wars"
Bile da main benda tu memang akan leka.secara x langsung makin terabai la tugasan seharian...macamana orang yang bekerja di ofos tapi dok berfacebook di internet..

Pada aku , facebook hanya untuk check perkembangan kawan2...untuk menyertai farmville ke ape ke...aku x nak...mintak maap la kat kengkawan yang anta macam2 request kat aku..sebabnya aku x sempat nak bukak sume permintaan..

berbalik pada niat..kalau ianya digunakan untuk jalan yang baik... baguslah.Tapi kalau sehingga melekakan berbaliklah pada niat anda
3 Responses
  1. btul2 tu saya setuju..hehe.facebook ni pun saya rs bermusim aje pun, mcm friendster,my space tu..pasni mesti org beralih pd web sosial lain plak.hehe.

    mcm friedster n my space tak ketara sgt ltr belakang stp user sbb kbykn teenagers , tp mcm facebook n twitter tu..mmg byk jg saye bc mcm2 org dok debat sbb facebook ni ada 2 golongan aktif - yg still rs mcm teengaers n adult..mmg akan ada yg terganggu dgn golongan sebaliknya..haha.

    selain penah dgr kate facebook ni yahudinye, saye pun penah dpt info yg kata facebook ni agen rahsia CIA/Fbi...hmm,sbb derang collect pengenalan diri sebenar users tnpa disedari..hm.


  2. nornilia Says:

    yelah kan...skang ni frenster n my space tu mcm x seglamer facebook...skang rancangan tv pun ade facebook masing2....

    baru balik dr Alamanda Putrajaya..tgh queue nak bayo parking pun ade org borak pasal farmville....barulah sedar ramai org yang gilakan farmville tu..
    bulan2 pose ni baik la bace quran ke dari main farmville tu


  3. ~HaZeL~ Says:

    mmm tu la kalau pk www ni pn diarg yg py, tp slagi kita tau batas2 dh aa.

    game2 tuh stakat main release tension ok je tp ada gak yg addicted-stp masa status dia mafia wars pelik gak.. i main gak farmville n mafia wars, tp dh buhsan..hang memanjang..try game lain lak hehehe

    yg bgs nye FB ni jumpa kengkwan lama, tau perkembangan diarg, kawan2 baru yg x dikenali ignore je la..
    bygkan kwn sek rend pun jumpa kt FB hehehe

    dulu2 org giler chatting kt MIRC n Alamak, mcm2 kes jadi ni kt FB plak..

    minta2 Allah pelihara kita dr segala kejahatan...