Search Nornilia's Blog

Wedding@Putrajaya

Semalam after KBS aku gi wedding sepupu hsbd kat dewan di P9 putrajaya...kami la sedare yg datang agak lmbt..maklumla org jauh....jumpe la sedare mare hsbd....n olh krn kiteorg dtg agak lewat....maka trpaksa dok kejap kat dewan tu...



Kata suami..kite datang lewat....alah..pakcik tu pun x perasan sangat kehadiran kiteprg...bile da ramai org...ok la...wat kat dewan..makan pun sejuk je...takle panas berbahang kalau kat luar..



Pengantin perempuan sudah berubah kepada imej yang lebih anggun....alhamdulillah..sorang adiknya pun sudah berhijrah...cantik sangat....

kadang2 kat bandar ni protokol majlis kawin bagus...bile pengantin dtg je...bacaan doa diadakan..tapi yang kurang manisnya....doa dibacakan panjang berjela...tapi pengantin perempuannya...berkemban................sungguh tidak sopan.......





Majlis kawin adalah majlis yang mulia...kenape mesti mengenakan baju yang x cukup kain...kalau non muslim memangla itu pakaian mereka...tapi knp yang muslim nak mengikut2.....dan yang ader waktu lain pakai tudung....bile kawin bukak tudung...skang kan da banyak fesyen2 pengantin muslimah.. knp mesti memilih utk mem"free" kan rambut anda...........



Ini pandangan aku la....aku pun trkejut gak dulu..anak sedare aku....anak ustaz...........bile kawin........... rambut sanggul bukan main tinggi..tepuk dahi makcik2 menengoknya..........



Inilah beberapa gamba pengantin yang kiterorg amik.....................


Sori...bukan gamba pengantin ye...gambo2 kami la....malas nak jalan ke depan amik ganbo pengantin...jauh sangat
Ni adalah gambo pengantin lama...hihi..............

Aksi biase Ahmad Hadif bile bergambo....menunjukkan giginya yang putih bersih itew.....kikikiki
Cume aku rase upset skit...pasal x dapat VIP goodies.....tu la hsbd aku cakap nanti...nanti....cousin2 yang lain balik lambat gak..tapi depa da dapat..........kiteorg je yang nasib x brape nak baik..................x dapatla cookies tu....tak pe aku x mengidam pun...so.......boleh ganti ngan yang lain.........pasni abang kna belikan cookies kat famous amos nak ganti goodies smlm..........










0 Responses