Search Nornilia's Blog

Sabtu Yang Bekerja


Walaupun hari ni Sabtu.....tapi aku sek ganti untuk Deepavali......erm...x pelah...bersusah-susah dAHULU.......nanti Deepavali cuti lebih skit......tapi hari ni bdk2 x ramai dtg.....majoriti sekelas bk2 ade 12 orang je........ pastu ptg tadik ade pelancaran sambutan kemerdekaan ........GPK tu saje je nak kantoikan cikgu...........tanye bdk2.....arini belaja x........erm.bdk2 dgn jujurnya cakap..........x belaja............bagus2 .........cikgu pun bile keje 6 ari.dah tepu.........

mi campak2......dipenuhi sayur-sayuran



So pagi tadi x delah aku kemana-mana........masak simple je......breakfast merangkap lunch merangkap dinner.... breakfast kul 10......aku malas nak lunch...tapi masak gak nasi untuk hsbd.........arini masak mihun hailam........ala2 paprik la kalau makan ngan nasik......tapi rupenya hsbd pun x makan.gara2 menjaga Ahmad Hadif la........



Pas Maghrib kiteorg kuar ke flea market kat MAHA tu.....mula2 aku gi Jusco ..bayo bil tel hsbd....Hadif baik lagik ...nak pakai topeng....dllm keta aku suh bukak x nak...tapi da sampai pasa ...bukak plak...da x nak pakai....pasar ni x lah sramai pasar malam kat Putrajya tu.lengang skit.......Hadif leh main lari2 lagik.



Hasrat di hati nak beli kasut cap buaya.Patricia name nye.......tapi sayang...saiz kecik x de.......aku try la pattern lain...erm ...x seselesa masa aku cube Patricia...oleh krn sandal tu mahal pada aku...biar selesa n aku pakai...erm....adakah aku akan ke midvalley utk mencari kasut ini???..midvalley bukan tempat yang aku suka....pening nak carik kedai mana satu..

aku ni kalau kasut x best..malas nak pakai..sbb tu aku pakai satu kasut sampai lunyai.......aku bukan yang suka tukar2 jenis kasut...akibatnya kalau kasut yg aku belik rase x selesa sgt..maka trsadai la dlm rak kasut...



kakak aku kat kg telefon...cakap kat sek menengah kat kg da ade bdk yang positif H1N1........Ya Allah........aku terkejut bile dengar berita....wabak ni akan berlanjutan antara 6 hingga 12 bln lagik.........Beginilah agaknya akhir zaman......tanda2 kiamat...Tuhan nak mengurangkan makhluk di dunia...dan ade sekolah yg cikgu sendiri ramai x datang sbb demam yang teruk...bdk2 apatah lagik...siap doktor yang dtg check budak ke sekolah...sbb ramai sgt yang demam.
2 Responses
  1. adda Says:

    sedapnye mihun.. nak sket hehe


  2. nornilia Says:

    hihi....itulah mi versi yang saya selalu masak.....cepat n mudah...yang penting Hadif makan...satu hari tu saya masak la mihun singapore ala2....asyik masak mihun goreng biase je........tapi ape jadik...Hadif menangis nak mihun2....dia ingat kalau nama mihun tu mesti itam.....knalah tambah kicap gak untuk dia.