Search Nornilia's Blog

Ibu dan Hadif @ Home

Ade lagi 3 hari cuti sekolah....tak de plan nak pegi mane2...

PAgi td my husband gi ofis ..........ade pblem have to settled...tinggal la ibu ngan Hadif

Cuaca plak mendung...ujan...sejuk2 ni.....

Arini aku "baik hati" tak pakaikan diapers kat HAdif....kononnya nak toilet train...

Aku ajo cakap...

"Amad nak cicing" Ye jelah....skit2 amad nak cicing

Abah tak de,....so aku take over la tempat surfing ni....dia plak tgk kartun..kul 11 ade Barney kat tv9...

PAstu dia panjat2 sofa...tetiba

"Ibu....amad cicing"

alamak......dah kencing baru cakap....ibu pun pandai sejuk2 macam ni tak pakaikan diapers...

Pastu aku lap la sofa tu...nasib sofa PU.....mase aku bersihkan tu....

"Ibu, nak lik popa ayu?" (ibu, nak beli sofa baru?)

Cheh.awak da basahkan...senang2 je nak beli...ingat macam beli pisang goreng ke..

Aku punye gelak dia bley cakap belilah sofa baru...

Dalam tv cakap elakkan daripada berada di tempat awam...apelagi dok umah la.......
2 Responses
  1. adda Says:

    hahha.. nak sofa baru tu.. sebab tu dia kencingkan sofa haha.. very clever


  2. nornilia Says:

    saya pun gelak masa dia ckp ibu nak beli sofa baru...memang sejak 2 menjak ni asyik kuar masuk kedai perabot.....tapi tak beli lagi pun...untuk umah lama yg baru dibeli tu...asal nampak kedai perabot "ibu, edai popa"