Search Nornilia's Blog

Hujan Lebat

Petang tadi Seri Kembangan telah diberikan rahmat hujan dari Allah.....Ya Allah..lebat btul ujan...petir berdentum..kilat sabung-menyabung..ALhamdulillah ...time aku nak balik ujan da stop...

Ada org ckp ada air naik kt jln balik umah...tapi mase aku lalu da surut da....kalau x...tak taulah..aku fobia btul klu nak harung2 air ni..

Tadi kat kelas aku bengang btul ....sbb..........penyapu ke 3 yang aku bawak da ilang lagi....Ya ALLAh sape lah yg suka sgt guna x pulang....mula2 aku bwk sapu umah ...ilang lepas 2 hari letak kt kelas...aku beli lg 2....berbalut-balut tak nak bagi ilang...aku siap pesan kat bdk2 kelas aku...selit kt tepi meja guru....bertahan la jugak....tapi arini........tinggal satu.............aku rase bdk2 aku ikut ckp..lps guna selit balik kt tepi meja............aku sakit ati btul.........memangla cantik gantung..display penyapu.......tapi x sampai berape hari...lesap..........aku pelik lah........sape lah yg jadik "TOYOL" ni........

Memangla penyapu murah je...setahun satu kelas dpt satu...klu hancur...cikgu kelas la beli sendiri...tapi klu asyik dok beli je...tukang wat sapu pun bankrap....

Ish........ape la cara aku nak buat biar penyapu2 hikmat aku x ilang....adakah patut aku rantai n mangga penyapu tu....???????????????
3 Responses
  1. norlilasamad Says:

    Lain kali guna penyapu lidi aje, Ailin. Raut sendiri lg jimat...


  2. nornilia Says:

    pokok kelapa manalah saya nak raut tu :)
    klu guna penyapu lidi malasnya lidinya bersepah-sepah...
    saya tgk mcm mane progress minggu ni...klu memerlukan saya nak "rantai" penyapu2...sbb nya kelas saya ni share sessi pg n ptg...huhu


  3. huhu..pastu plak bile kelas kotor, cikgu kelas jugala yg dapat nama busuk...saye pun baru berleter ngan bbudak kelas td,pasal penyapu..huhu