Search Nornilia's Blog

H1N1 mengancam

Dulu aku x kisah sangat ngan wabak ni...tapi pandemik ni makin membimbangkan...nak pegi tempat yg ramai org pun takut..

Olh krn takut n barhati-hati..maka aku trpaksa memakai face mask kat Jusco siang tadik....dah lame aku x beli groceries...so..hari jumaat lewat skit masuk sek...sempat la aku pegi..kalau working day...siang2 ni kurang skit org....

Aku pikir kalau aku beli kat pasar borong...lagi sesak...nak gi carrefour ke tesco ke...kna bawak Hadif...dah le tempat trtutup...so..jalan mudah....pas anta HAdif gi nursey ...singgah la ke Jusco...kat Jusco ni kalau barang yang ade tag super saver memang murah la...kalau x memang mahal skit...

Lagipun 2 minggu lagi nak pose...so..beli siap2 belanja dapur....tinggal top up sayur n lauk je...

Minggu ni 5 hari aku berjaya masak semula...yahuuuuuuuuuu............. x delah jadik pengunjung setia Restoran Chara Kampung tu...........

Kat sekolah...kejap pakai face mask...x tahan aku bukak.......kalau udara trbuka ni ok skit daripada udara tertutup........

Aku pesan kat mak kat kg...x payah gi mane2......mak aku penghidap diabetis........tapi bapak plak batuk2....bbapak aku memang ada masalah paru2....tapi ALhamdullilaah...since sakit agak teruk mase 2003...x pnah lagi kritikal macam dulu...doa2 nya ok la...

Balik kg nexweek pun x leh nak jalan..........kat Bp pun banyak kes gak.......

Ya Allah....jauhkanlah dari semua wabak ni........amalkan memakan kurma , jus epal n air kelapa untuk mengelakkan penyakit............dalam paper hari ni....Insyaallah bole diamalkan setiap hari.......
0 Responses