Search Nornilia's Blog

Carboot Sales@Stadium Melawati

Pagi tadi mase still terang-terang tanah kiteorang dah memulakan perjalanan ke Shah Alam...hati ni "getik" sangat nak gi carboot sales.

Dal lame x pegi sini...seingat aku mase bln 12 tahun lps..pas suami ku patah kaki...tidaklah aku menjejakkan kaki ke sana...

Gembira sangat sbb manage to kuar umah b4 kul 7....sampai2 sana panggilan alam plak...rupenya aku sorang yang nak gi toilet...huhuuu...rame rupenye...ni mesti kes minum banyak-banyak mase sahur.... pastu suami plak tunggu turn....

Langit nampak gelap je.....baru je melangkah kuar dari keta...hujan renyai2..........so....balik semula ke kereta...kalau tak bawak HAdif aku redah je ujan tu...so....dkat kul 9 baru la start berjalan....hampir satu jam kiteorng dok je tunggu ujan berenti...

Tak dilupakan face mask...mula2 Hadif pakailah...pastu tak nak nye....pagi tadik aku tgk ramai gak yang pakai face mask...x lah rase janggal sangat...

Ape aku beli ????

tudung untuk MIL
tudung aku
tudung untuk nenek
kain batik nenek
brooch untuk aku
baju melayu Hadif
baju dok umah ( aku lagi)
pants (aku lagi)
t shirt muslimah (of course aku lagi)
sagat sayur (huhu...1st time pakai dah melukakan jari aku)
biskut coklat chip n bahulu (untuk Hadif)


murah tau coklat chip tu...satu balang kecil rm6 shj...tapi aku x rase lagi...pas buka ni baru tau

Kali ni ujan n suami ku x bley nak jalan jauh2 sgt...so...tak delah aku mengukur paso tu...kalau tak mesti dari ujung ke ujung kiteorg pegi....memang best.....macam2 ade....lagi2 untuk orang rambang mata macam aku ni....

Ade satu gerai yg mesti aku singgah...gerai jual tshirt n seluar rm 5..bolelah nak pakai kat umah...cantik2 plak tu...

Kalau tudung instant aka tudung DIY berlambak-lambak...sume RM 10...yang ade rm 10 dpt 3...tapi aku x beli pun..da malas nak beli yang x betul2 selesa...lagi satu kecik...tak memenuhi taste aku...

Balik kampung aritu aku ade beli kat G5 Collection Batu PAhat...kalau kat situ aku suka tudung instant nya...dpt la beli satu yang agak besa skit.....n selesa dipakai so,,,,x la membazir...

Skang aku tgh menimbangkan nak pegi ke Munawwarah ke tak...huhuuu...macam orang banyak duit........daripada blog2 yang aku bace,....tudung kat situ mahal la daripada tempat lain ....kalau difikir 2...RM70 untuk sehelai tudung yang tebal....taklah membazir sangat...kadang2 kita beli sampai rm 80...tapi nipis...sebbenanye kita bayo mahal untuk hiasan pada tudung bukannya kain tudung itu....

Ish.....cakap macam ustazah........hihi.....bukannya ape..tudung2 instant senang dipakai...tapi biaselah husband aku cam tak suka aje kalau nak pakai tudung tu....tapi aku pakai je...........asal aku rase selesa n mudah...

Kiteorng bertolak balik dalam kul 11 lebih...alhamdulillah cuaca tak panas so....x trase penat....


Pastu gi tgk kat mane aku nak jaga xm UPSR...nasibla SJKT Castlefield Puchong dekat tepi jalan n aku biase la jugak lalu situ...aku ingat jauh ke dalam....tak delah aku risau sangat...cume nye......sekolah "1 Malaysia " lagi..........1st time kena kat SJKC....ni pun aku ganti kan tempat orang.
4 Responses
  1. akak jaga exam ek?mula2 saya sampai sini,trus PK kate saya dicalonkan jaga exam jg..huhu. tp bile short list,nama tak lekat pun..hihi.

    ala..cerita aje ke?gambar2 tudung/brg dibeli mane?pasni upload tau.hehe

    kak, dkt saye ade terlekat 1 uniform mengandung akak punye yg saye pinjam dulu..hehe, mcm jd harta sndiri je ni. hee.


  2. nornilia Says:

    akak tak apply pun nak jaga xm...ganti cikgu lain yg gi KDP 14 minggu...nama dia mula ngan 'S"...agaknya makin jauh nama makin jauh dianta...akak ngan sorang cikgu lain dpt sek situ...sek dkat ade gak yg kna ganti...tapi org da cop...sabo je la...
    smlm tgk sek tu ucik je...harap 2xm kat dewan...tak delah boring sgt...


    Nanti ye gambo akak upload...sekali ngan baju2 raya I...saje nak show off :)......awak leh pakai baju raya lagi kan? :)

    Maternity dress tu pakai je la...dapat gak pahala bagi org preknen pakai...hihi....kire bagi je la...akak pun x tgk baju ape yg ade...n sebenaye akak lupe baju tu da amik dr Normah ke belum....

    Aritu Kak Toiibah tanya...akak suh dia tanya Nrmah...x ingatla da pulang lum...x kisahla...

    Pasni "kalau" peknen akak nak carik baju lain...x nak mengimbau kenangan 1st time peknen...huhuuuuu


  3. makaceh2.hmm, nak masuk 5 bln dh ni..mcm thn lps jg le..perut dh besar ngalahkn org yg dah nak beranak..uhuhu.tkde baju raye dah le..buat baju preknen siap2 dh utk raya..uhuhuh.


  4. nornilia Says:

    tak pelah skng ni mcm2 fesyen baju maternity....boleh pilih mane yg vogue gitu..